כיכר השבת

מיוחד לחנוכה

לערבב ולאפות: לביבות תרד פריכות

אמנם חנוכה זה חג השמן, אבל מי אמר שחייבים לוותר על הבריאות ולאכול מטוגנים ספוגים בחצי טון שמן? הנה מתכון אלטרנטיבי ובריא, יחסית, ללביבות תרד אפויות (מתכונים, אוכל)

|
לביבות תרד פריכות בתנור
לביבות תרד פריכות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם תרד
  • 1 בטטה
  • 1 כוס גבינות מגורדות (צהובה / בולגרית / קשקבל / עמק)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור
  • פירורי לחם לציפוי

אופן הכנת לביבות תרד:

רגע לפני. אמנם חנוכה זה חג השמן, אבל מי אמר שחייבים לוותר על הבריאות ולאכול מטוגנים ספוגים בחצי טון שמן? הנה מתכון אלטרנטיבי ובריא, יחסית, ללביבות תרד אפויות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חולטים את התרד בקערה מלאה מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים מנוזלים היטב וקוצצים.

• מקלפים את הבטטה ומבשלים אותה בסיר עם מים עד לריכוך. מוציאים ומרסקים למחית.

• שמים בקערה את התרד הקצוץ, מחית הבטטה, הגבינות, פירורי הלחם, הביצה, 3 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים לעיסה אחידה.

• יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים אותם בפירורי לחם ומועכים אותם קצת משני הצדדים. מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות. ב-10 דקות האפייה האחרונות, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות