כיכר השבת

לביבות בטטה ברוטב שמנת צונן

רשימת רכיבים קצרה ומינימום עבודה: מתכון ללביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי. לטעם מושלם יש לשמור על הלביבות חמות ועל הרוטב צונן (מתכונים, אוכל)

| 2 |
לביבות בטטה ברוטב שמנת
לביבות בטטה ברוטב שמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור
  • לרוטב השמנת:
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפות שטוחות מיונז
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • מלח ופלפל

אופן הכנת לביבות בטטה:

רגע לפני: מתכון עם רשימת רכיבים קצרה ומינימום עבודה והתוצאה - לביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי.

הכנת הרוטב:
• קוצצים הבצל הירוק, ומערבבים היטב יחד עם השמנת והמיונז. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור עד לרגע ההגשה.

הכנת הלביבות:
• מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לחתיכות גדולות. מבשלים בסיר מים עד שהן רכות לגמרי, מניחים במסננת לשעה כדי שיפרישו את הנוזלים.

• מעבירים את הבטטות המבושלות לקערה ומועכים חזק בעזרת מזלג.

• מוסיפים לקערה את פירורי הלחם, ומתבלים במלח, פלפל ואבקת שום, ומערבבים היטב.

• מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון, וכשהוא חם יוצרים קציצות ומניחים אותן במחבת, שיטגנו היטב משני הצדדים.

אופן ההגשה: מגישים את הלביבות חמות, ומזלפים עליהן כמות נכבדה של רוטב השמנת כשהוא צונן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
כל פעם אני מנסה מתכון אחר, ויוצא ממש טעים!
מלי
1
תביאי מתכונים פרווה לכבוד סוכות. מתכונים חלביים מאד מגביל
אני
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות