רכיבים
- 3 חצילים קלים ארוכים
- מלח גס
- שמן לטיגון
- לרוטב היוגורט:
- 1 גביע יוגורט
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 שיני שום
- 1/4 כוס מיץ לימון טבעי
- צרור עלי כוסברה
אופן ההכנה:
רגע לפני: רוטב היוגורט הזה הוא מעדן פשוט וטעים, שמתאים למגוון ירקות מטוגנים. במתכון הזה הרוטב משתלב עם פרוסות חצילים למתאבן מושלם שמתאים לפתיחת הארוחה, או סתם כנשנוש.
• פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, זורים מעל פרוסות החציל מלח גס כדי שהנוזלים יופרשו וממתינים 20 דקות.
• שוטפים את החצילים ומספיגים בנייר סופג, כדי שיתייבשו.
• מחממים שמן במחבת כבדה, וכאשר השמן רותח מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד שישחימו.
• מעבירים למשטח עם נייר סופג, לספיגת השמן ומאחסנים בכלי אטום.
הכנת הרוטב:
• כותשים את שיני השום, קוצצים דק את עלי הכוסברה (ללא הגבעולים) ומעבירים לקערה.
• מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומערבבים לתערובת אחידה. שומרים בקירור.
אופן ההגשה: מסדרים את פרוסות החציל בצורה נאה על מגש, ויוצקים לידו מספר כפות מרוטב היוגורט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!