הסלטים הם חלק בלתי נפרד משולחן השבת. בשבועות הקרובים, נגיש כאן מתכונים לסלטים נבחרים. והפעם: חצילים בטעם כבד.
מרכיבים לחצילים בטעם כבד:
בצל אחד גדול,
חציל גדול ומוצק עם קליפה מבריקה וכהה,
ביצה קשה,
שן אחת של שום טרי או מעט שום כתוש,
מלח לפי הטעם,
שמן
ניתן לטגן את הירקות, או לאפות.
לטיגון:
פורסים את החצילים לעובי בינוני, מניחים על מגש וממליחים.
מחכים עד שהחצילים מפרישים נוזלים.
פורסים את הבצל לעיגולים גדולים, ומטגנים. באותה מידה מטגנים את החצילים עד להשחמה.
לאפיה:
על תבנית מרופדת, שופכים מעט שמן, מניחים את החצילים על התבנית, ומכסים כל פרוסה במעט שמן. לאפות את הבצל יחד עם החצילים עד שמתרככים.
הכנה סופית:
טוחנים את החצילים, הבצל, הביצה הקשה והשום במטחנה. מוסיפים מלח לפי הטעם. לחובבי קישואים, אפשר להגיע לתוצאות דומות עם קישוא אפוי - מטוגן במקום החציל.