כיכר השבת

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל מבשל לשבת דג מרוקאי עם סלמון טרי מפולט של וול דאן, עטוף ברוטב אדום מתובל היטב עם גרגירי חומוס ופלפלים חריפים. אנחנו דאגנו לכם למדריך וידאו מפורט שלב אחר שלב - אתם תדאגו לחלה טובה ושמנמנה לטבול ברוטב המושלם הזה (מתכונים לשבת, אוכל)

דג מרוקאי. סלמון ברוטב אדום חריף עם גרגירי חומוס
דג מרוקאי. סלמון ברוטב אדום חריף עם גרגירי חומוס (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פרוסות סלמון מפולט מרשת הקצביות 'וול דאן'
  • מלח גס
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 ראש שום, מחולק לשיניים, מקולפות
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 5-6 פלפלי שאטה / פלפלים חריפים מיובשים
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות + 3 כפות מים (לא חובה)

אופן ההכנה:

במתכון הבא אנחנו משתמשים בנתחי סלמון מפולטים של רשת קצביות שמתמחה בבשרים ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעם הנפלא שלהם: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בנוסף, תוכלו למצוא בוול דאן סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר ומעניקים להם עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. מפזרים מלח גס על נתחי הסלמון, ממתינים 10 דקות, שוטפים ומייבשים את הדגים בטפיחות עם נייר סופג.

2. בסיר רחב ושטוח, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל האדום עם שיני השום, צורבים את הירקות עד שהם מבושלים ורכים ואז מתבלים בפפריקה, פלפל שחור וכורכום ומערבבים במשך דקה.

3. מוסיפים פלפלי שאטה / פלפלים חריפים, מסדרים עליהם את נתחי הסלמון, מפזרים מעל מחצית מכמות הכוסברה הקצוצה ואת גרגירי החומוס, מתבלים במלח, יוצקים לסיר מים עד גובה הדגים ולבסוף מוסיפים את רסק העגבניות מהול במים. ממש מערבבים את רסק העגבניות עם הנוזלים שבסיר.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות ולא יותר.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
30 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
15
ברור שאפשר להכין את התיבול הזה גם בגד סלמון!!
רעות
14
תכינו לשבת את הדגים האלה אני אשכנזייה שמכינה דגים מרוקאים זה הדבר הכי טעים בעולם אי אפשר לוותר על זה במשפחה שלי בשבת אני ינסה להכין את המתכון שלך עם סלמון זה ניראה טעייםםם!!!
עחי
אין כזה דבר דג מרוקאי...הוא לא נולד במרקש.יש דג שמבושל בנוסח מרוקאי.
אפרת
אפ אפ אפפפפפפ שקט את יש דבר כזה דג מרוקאי?מה מיתבאסת שאין לכם אוכל על שמכם?בעצם יש לכם את הגפילטאיכס שלכם
מרוקאית בדםםםםםם
בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא
אוראל בראל
יצא מדהים מהיום זה המתכון שלי לשבת תודה!
כככ
13
ננסה לכבוד שבת אני מכינה בדרך כלל דומה ננסה הפעם את זה
נראה סוף

הצגת כל התגובות

12
זה מתכון למושט לא לסלמון. סלמון עושים בטיבול עדין ואפיה קצרה ללא ירקות שמפרישים נוזלים כמו עגבניה ופלפל אלא רק מלח פלפל ,עשבי טיבול (פטרוזיליה או כוסברה או בזיליקום) ,שום ושמן זית.
ללא שם
צודקת במיליון אחווז זה לא טוב לסלומון רק למושט כנראה שהוא יתבלבל או שהוא לא יודע לבשל
שף ותיק
אתה לא יודע לבשל לפי התגובה.. תנסה את המתכון ואח"כ תגיב.. שף ותיק עלק חחח
אני
נכון אבל אפשר לנסות גם סלמון ככה קצת לגוון..
האש שלייייי
למה, אפשרי גם בתיבול הזה, יוצא טעים
חנה
ממש לא נכון... מושט מפריש מלא נוזלים, גועל נפש סלמון ברוטב כמו במתכון זה נדיר! תנסו את זה אשכנזים שכמותכם...
אני
חחחחחחח כע לא מבינים באוכל......איזה גאווה להיות מרוקאית יואווווו😘😘😘
מרוקאית בדםםםם
11
דייייייי ניראה טעיםםםם מאודדד אני מכין את זה לשבת !!!!!!!!!! תודה שבת שלום
מוחמד
לא שמים רסק עגבניות בדגים בנוסח מרוקאי
אברהם
אחי אתה אחי מה נסגר עם השם שלך??!!
עמי
מי אני מחומד?
מוחמד
10
סלמון גג 10 דקות בישול אחרת מתייבש ומתקשה
ללא שם
צודק טעות שתוקנה אני כתבתי בטעות חצי שעה כמובן שעשר דקות מספיק אם רוצים לקבל דג עסיסי
אוראל בראל
9
נראה ממש טוב אין על הסירטונים שלל
יונתן
8
הדג נקרא אִלְתִּית, ובלעז סַלְמוֹן (ודי לבלבול – לא סלָמון, סלומון או סולומון).
צריך לדעת למכור
7
מנוסה בבישול
לכל מי שמתלבט אם טוב או לא תמיד יש,פעם א
6
ואם הדג לא יהיה מהקצביה של וול דאן אז המתכון לא יצליח🤔
ללא שם
5
נראה מעולה!!!!
ללא שם
4
כל הכבוד. יצא אשש מי המייללים שקובעים איך לדעתם ניתן להכין סלמון. יאללה עופו לשנ"צ
ללא שם
3
אפשר לעשות עם דג מושט? דחוףףףףף אני להכין לשבת .... תודה מראש מתכונים מושלמים......👍🥘🍲
שירן
כמובן שאפשר. שבת שלום
אוראל בראל
2
פלטה
צריך לקחת בחשבון את הזמן על הפלטה אם שמי
1
איזה מתכונים!!!וואו!!!תענוג!ת רבה לך
הדר
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה