כיכר השבת

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

מנת פתיחה קלאסית לשולחן השבת שמתקתקים במהירות ובלי מאמץ. תכלס? היא תהיה נהדרת גם בכל יום אחר בשבוע. מתכון לסלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי (מתכונים לשבת, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי
סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 שאלוט, קצוץ
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2 כפות עלי טרגון, קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • נתחי פילה סלמון במשקל כולל של 700 גרם

אופן ההכנה:

1. מניחים בבלנדר את כל הרכיבים, מלבד נתחי הסלמון כמובן, וטוחנים יחד עד לקבלת מרינדה אחידה.

2. מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותם מכל הצדדים במחצית מכמות המרינדה. נותנים לנתחים לנוח כך במשך 15-20 דקות.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות, תלוי בעובי הדג. כשמוציאים מהתנור, יוצקים על הדגים את המרינדה שנותרה. מגישים מיד או מצננים ומעבירים מאוחר יותר לפלטה לחימום, כדי להגיש בשולחן השבת.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נשמע מצוין
זלדה
1
סתם שמן מיותר, 2 כפות יספיקו
אורי
מנות פתיחה