חצאי בטטות נימוחות עם שקדים וחמוציות וטחינה מעל (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- בטטות לפי כמות הסועדים
- שקדים מולבנים
- חמוציות
- טחינה מוכנה
- מלח גס
- תוספות אפשריות: סילאן, צ'ילי גרוס
אופן ההכנה:
1. שולקים את הבטטות עד לריכוך בסיר גדול מלא מים.
2. חוצים את הבטטות וצורבים קלות את הצד החתוך במחבת לוהטת.
3. סמוך להגשה, מסדרים את הבטטות בכלים אישיים או במגש גדול, מפזרים מעל שקדים מולבנים וחמוציות ומזלפים טחינה, מעט סילאן וצ'ילי גרוס.