פילה מושט ותפוחי אדמה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 יחידות פילה מושט (או 2 דגים שלמים, חצויים)
- 1 עגבניה קלופה, חתוכה לקוביות
- 4 שיני שום, חתוכות לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות
- 6-8 פלפל מתוק יבש (חותכים את הראש ושוטפים את הפנים במים - להוצאת הגרעינים)
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 כף גדושה פלפל אדום גרוס
- 1 כפית פפריקה מרוקאית
- 1/2 כפית שטוחה כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מלח
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה:
1. שופכים את השמן לסיר רחב ומטגנים את העגבניות, עד לצמצום הנוזלים.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
3. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים.
4. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומעליהם את הדגים.
5. ממלאים את הסיר במים, עד לגובה הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.
6. מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך 20 דקות נוספות.
7. פותחים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.