כיכר השבת

לכבוד שבת

פילה מושט ותפו"א של אושרית אברג'יל

אין כמו הדגים של שבת, עם החלה החמה והסלטים המרעננים. זהו הרגע שאליו אנו משתוקקים ולו אנו מצפים במשך כל ימות השבוע. יש לו קסם מיוחד במינו. המתכון הבא פשוט להכנה ובתוספת של תפוחי האדמה הוא כמעט מייתר את הצורך במנה עיקרית (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
פילה מושט ותפוחי אדמה
פילה מושט ותפוחי אדמה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 יחידות פילה מושט (או 2 דגים שלמים, חצויים)
  • 1 עגבניה קלופה, חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום, חתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות
  • 6-8 פלפל מתוק יבש (חותכים את הראש ושוטפים את הפנים במים - להוצאת הגרעינים)
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כף גדושה פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. שופכים את השמן לסיר רחב ומטגנים את העגבניות, עד לצמצום הנוזלים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.

3. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים.

4. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומעליהם את הדגים.

5. ממלאים את הסיר במים, עד לגובה הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.

6. מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך 20 דקות נוספות.

7. פותחים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אנחנו עושים מתכון די דומה, דגים ותפוחי אדמה עם ירקות וחריף מעט. מבחינתי כל יום שישי סיר סוטז' כזה . תענוג.
דוד ש
2
אני לא שפית אני אמא שמבשלת שנים למשפחה ולמדתי מאמא שלי עליה השלום שקודם פותחים את התבלינים עם שמן שום ופלפלים חריפים...מוסיפים חומוס או תפוח אדמה חצי צרור כוסברה ולתת להתבשל כשהתוספות כמעט מוכנים מוסיפים את הדג שאר הכוסרבה לרבע שיה לא יותר..מכבים את הגז ועדין ממשיך להתבשל....דג לא צריך המון זמן לביש
אביטל
אכן דגים מבשלים 10-15 דקות ומעט יותר דג שלם כמובן תלוי גם בגודלו, דגים שבושלו יותר מדי זמן מאבדים את העסיסיות. והפליטים הדקים גם מתפוררים או נשברים במעבר לצלחת.
סימה
1
מה הכוונה פלפל מתוק יבש?
ריקי
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה