כיכר השבת

דג לשבת

דג לשבת: פורל על בטטות ופלפלים של מורן פינטו

חגיגה של עסיסיות וטעמים אפויים בתנור. מנה שנראית מושקעת מאוד, אבל בפועל בקושי עבדתם עליה (מתכונים לשבת)

| 2 | כיכר השבת |
דג פורל אפוי על בטטות ופלפלים
דג פורל אפוי על בטטות ופלפלים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 דג פורל שלם במשקל 1-1.2 ק"ג
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת ופרוסה עבה
  • 1 גמבה צהובה, פרוסה
  • 5 פלפלים קטנים חריפים
  • שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת כמצע, מניחים מעל את הדג בשלמותו, ובנדיבות, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח.

2. בנייר אפיה נפרד (רק לשם הנוחות), מניחים את הגמבה הפרוסה והפלפלים החריפים, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח. מגלגלים אותם כסוכריות ומניחים לצד הדג והבטטות שבתבנית.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נשמע מצויין
ש. פ.
1
הכנתי היה טעים הוספתי פפריקה שיהיה קצת צבע ושמתי בתנור לשעה כי חצי שעה לא היה מספיק
יעל
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה