דג מרוקאי והמון רוטב מעולה (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 נתחי מושט או סלמון
- 2 עגבניות, טחונות במעבד מזון
- 1/2 גמבה, חתוכה לרצועות
- ראש וחצי שום, כל השיניים קלופות וחתוכות לחצי
- 4-5 גזרים, מקולפים ופרוסים אלכסונית
- חבילת כוסברה שלמה, קצוצה
- 1 פלפל חריף (לא חובה)
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 2 כפות פפריקה
- קומץ כורכום
- מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני שטוח, מערבבים יחד את העגבניות, שיני השום החצויות, רצועות הגמבה, פרוסות הגזר, חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, פלפל חריף, השמן והמים. מתבלים בפפריקה, מלח וכורכום, ומבשלים על אש גבוהה במשך 10-15 דקות עד שהגזרים מתרככים והמים מצטמצמים, כך השמן מהווה את רוב הנוזלים.
2. מסדרים את הדגים בסיר, מכסים אותם ברוטב, מוסיפים את הכוסברה הנותרת ומבשלים במשך 15-20 דקות על אש בינונית.