כיכר השבת

לכבוד שבת

לכבוד שבת: בס אלגנטי בתנור עם עגבניות

הגשה אלגנטית של מנה מרשימה בשולחן השבת. כל המאמץ מסתכם בהקפצה קלה במחבת ושיגור לתנור: מתכון לדג בס אפוי עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול (מתכונים לשבת, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
דג בס עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול
דג בס עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של דג לברק או בס
  • 15 עגבניות שרי
  • 10 שיני שום
  • חופן צנוברים
  • 1 ענף תימין טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 לימון סחוט
  • מלח גס

אופן הכנת דג בס בתנור:

רגע לפני: הגשה אלגנטית של מנה מרשימה בשולחן השבת. כל המאמץ מסתכם בהקפצה קלה במחבת ושיגור לתנור: מתכון לדג בס אפוי עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מחממים את השמן בווק או מחבת רחבה. מוסיפים את שיני השום בקליפתן, עגבניות השרי, ענף התימין והצנוברים. מקפיצים יחד במשך 7 דקות.

• מסדרים את נתחי הדג בתבנית חסינת אש, כשהעור כלפי מטה.

• מפזרים מעל הדגים מלח גס, וסוחטים את הלימון.

• על נתחי הדג, יוצקים את תערובת השום והעגבניות, ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות.

הכנתם? בפרו לנו איך יצא!

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
בס זה דג בשרני וממש מלא טעם ואומגה בריא מאוד. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אהרון
3
זה דג מושלם ובשרני הבעיה שהוא קצת יקר, הדגים עולים יותר מבשר היום. מורן כיף לקרוא את המתכונים שלך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פורלית
2
נשמע טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירי

הצגת כל התגובות

1
הצנוברים פשוט עשו את המנה הדג הכי טעים שהכנתי.
מירי
מנות פתיחה