כיכר השבת

לכבוד שבת

קוגל קרטופלך: קוגל תפוחי אדמה פשוט וטעים

כל אחד צריך לדעת להכין קוגל ראוי, כזה שבא מושלם ליד הצ'ולנט או בפרוסות עסיסיות עם חמוצים בצד שאפשר ליהנות מהן בכל שלב של סעודת השבת. מורן פינטו עם מתכון לקוגל תפוחי אדמה פשוט וטעים (מתכונים לשבת, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
קוגל קרטופלך: קוגל תפוחי אדמה פשוט וטעים
קוגל קרטופלך: קוגל תפוחי אדמה פשוט וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8-10 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
  • 3 בצלים, מגורדים
  • 8 ביצים
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מחלקים את התערובת לתבניות אינגליש קייק ומזלפים מעל מעט שמן.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהקוגל מקבל גוון זהוב-שחום עמוק. מחממים היטב על הפלטה עד להגשה.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
מה התחליף לפסח במקום הקמח? האם קמח מצות או תפו"א?
משה
2
דבר חשוב מאוד תפוחי אדמה מוכרח להיות מגורד דק דק מאוד תוציאו את הקמח ותכניסו קצת מים ויש לכם קוגל טעם ביתי טעים מאוד
משה
1
כשמגרדים את התפוחים אדמה יוצא מהם נוזלים להשאיר או לזרוק ?
חנה
תוספות