כיכר השבת

לכבוד שבת

לכבוד שבת: פשטידת בצל שהולכת עם כל עיקרית

התוספת האולטימטיבית לעיקרית בשולחן השבת כשהתחזית מתחילה להתכוונן על הדבר הזה שקוראים לו בישראל "חורף": מתכון לפשטידת בצל שמכינים בשיטת "לערבב ולתנור" (מתכונים לשבת, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
פשטידת בצל גמישה
פשטידת בצל גמישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 בצלים בינוניים, קצוצים (אופציונלי: לטגן קלות את הבצלים)
  • 1/2 כוס שמן ניטרלי (לא שמן זית)
  • 1/2 כוס מים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח, מנופה
  • 50 גרם מיונז
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

2. יוצקים את הבלילה לתבנית בינונית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מצננים קלות לפני החיתוך וההגשה.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
תודה רבה וישר כח
רחל
2
תודה רבה וישר כח שבת שלום
רחל
1
תודה רבה! מה אפשר לשים במקום המיועד (פרווה)?
קרן
תוספות