כיכר השבת

לכבוד שבת

זה לא פירה בטטות, אלא גרסה כתומה לבאבא גנוש

זה אולי נראה ככה, אבל זה לא פירה בטטות, אלא גרסה כתומה לבאבא גנוש - סלט החצילים המפורסם שמסתבר שלא חייב לכלול דווקא חצילים. מתכון לסלט בטטות צלויות בסגנון באבא גנוש לשבת (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
סלט בטטות צלויות בסגנון באבא גנוש
סלט בטטות צלויות בסגנון באבא גנוש (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בטטות בינוניות, ללא פגמים
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות טחינה מוכנה
  • 1/2 שן שום, מגוררת דק
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • להגשה: שמן זית + סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום

אופן ההכנה:

כ-2 כוסות "בטטות באבא גנוש"

1. אופציה א' לצלייה: מחממים גריל חשמלי על חום בינוני גבוה, משמנים קלות את הסורגים, מניחים את הבטטות, וצולים אותן במשך 50-60 דקות, עד שהקליפה נחרכת והבשר רך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

אופציה ב' לצלייה: עוטפים כל בטטה בנייר כסף, וצולים על אש כיריים גלויה עד לריכוך מלא.

2. לאחר שהבטטות הצטננו מעט, חוצים אותן לאורך, ומעבירים את הבשר הרך למעבד מזון / לקערה עם מוט בלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, הטחינה, השום ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

ניתן להכין את הסלט 3 ימים מראש, ולשמור במקרר בכלי אטום. להגשה, מטפטפים מעל הסלט שמן זית ומפזרים סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות