כיכר השבת

מתכון: קוגל תפוחי אדמה. עונג שבת

קבלו מתכון נפלא של קוגל תפוחי אדמה, פשוט, קל, טעים. נפלא כתוספת למנה עיקרית ליד החמין. מתחמם נהדר גם לסעודה שלישית (מתכונים לשבת)

| 28 | כיכר השבת |
קוגל
קוגל (ישראל ברדוגו)

קבלו מתכון נפלא של קוגל תפוחי אדמה, פשוט, קל, טעים. נפלא כתוספת למנה עיקרית ליד החמין. ומתחמם נהדר על המיחם גם לסעודה שלישית.עוד מתכון ממגוון המתכונים של כיכר השבת

חומרים

8-10 תפוחי אדמה גדולים

2 בצלים בינוניים

4 ביצים

שלוש כפות קמח מצה

שקית אבקת אפייה

כף אבקת מרק בטעם עוף

מלח ופלפל

כחצי כוס שמן רותח

אופן ההכנה

במעבד מזון מגרדים את תפוחי האדמה והבצל ומייד שופכים עליהם את הביצים כדי שיישארו בהירים. מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהשמן ומערבבים היטב.

את השמן אפשר להרתיח בסיר קטן על האש או במיקרוגל. רק קחו בחשבון שהכלי שבו מרתיחים נאכל קצת. שופכים את השמן הרותח אל תוך התערובת ומערבבים היטב. לפני שמעבירים לתבנית כדאי לנסות ולסחוט קצת את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה. אפשר להכין בתבנית אחת בינונית או בשלוש תבניות מוארכות.

אופים בחום בינוני - גבוה כשעה וחצי או שעתיים. ויש לכם קוגל תפוחי אדמה מדהים.

28 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
21
מלא MSG מסרטן.. טעים גם בלי, או אפשר להחליף בפטריות מיובשות טחונות
רדע
אתה בטוח? אחרי הכל היה סרטן גם לפני המונסדיום גלוטמט.
משה בן דוד
20
שליש מכמות התפוחי אדמה תעשו פירה ותוסיפו לתערובת (במקום לגרד הכל) יצא קוגל מושלם ונימוח. מומלץ גם להוסיף בצל מטוגן או אפילו להמיר תפוח אדמה אחד בבטטה. בתיאבון!
טבחית
שהכנסת בטטה למשוואה, מה הקשר? מתוק מדי.. זה פשטידה לא קציצה
עח
19
ממש טעים מעולה
עזרא

הצגת כל התגובות

18
מעולה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלומית
17
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבקה
16
שחור טרי ולא להתקמצן על הבצל - יוצא טעים אש
אתי
15
תודה רבה על המתכון הטעים
אלקנה
14
זה נשרף לי :(
לא מגלה
13
אפשר כמובן לוותר על א. האפיה והא. מרק ואז, הוא גם יותר בריא.... תודה רבה למפרסמת המתכון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
גילי
טובבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב
בייייייייייייי
12
אפילו בעלי שהוא חרדי לשעבר ומאד בררן באוכל שעליו כגל מאד אהב!
חילונית
11
לגרד תפו"א במגרדת דקה מעט פלפל שחור כף מלח 4 ביצים אני מתייחס לכמות של קוצץ ירקות קנווד הפוט אחרי ערבוב טוב לצקת למחבת מעט שמן לחמם על אש נמוכה כ 20 דקות ולכבות לקרר לשמים במקרר למחרת הופכים בקלות לצד השני ואז שמים שנית שמן ואש נמוכה שעה אפילו שעתיים יוצא מוצלח בדוק
איריס
10
הקוגל עכשיו בתנור ועושה רושם שיצא טוב :)
יעל
9
את השמן אני שופכת לתבנית.מכניסה לתנור לכמה דקות וכשזה רותח אני שופכת לתוך התערובת ואז מחזירה הכל לתבנית. חבל על הכח שלכם! :-)
אתי
8
תודה רבה תביאו עוד
תמי
7
א "פרענק" ווס ואיסט נישט וי צשרייבן "תיבול"ץ
יהודה
6
יצא טעים רק לא לשכוח לברך לפני
מיכל עוזרי
5
הי רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח רגיל ?....
אלישבע
4
אפשר לוותר על כל הכמות של השמן ולא הבנתי כ"כ למה הוא היה צריך להיות רותח ואשמח להסבר. חוץ מזה התחסל תוך שניה! ממליצה לעשות בתבנית הגדולה ככה יוצא יותר נמוך ונאפה תוך פחות זמן. ואחרון חובה לסחוט את התפוחי אדמה ישר אחרי שטוחנים, בלי הביתה. כי כשסוחטים כל הביצה הולכת יחד עם הנוזלים ונאלצתי להוסיף עוד א
עינב
3
האם צריך לאפות אותו מכוסה או גלוי?
איילת
2
יצא הקוגל הכי טעים
אבי
1
ניתן להוסיף שלש שיני שום, קמצוץ קינמון, מעט פפרקיה חריפה ופלפל שחור, צרור עלי פטרוזיליה קצוצה, לתוך התערובת, ולכסות בשלב הראשון בנייר כסף, ולאחר כשעה בתנור להסיר את הכיסוי כדי שהקוגל ישחים. בתיאבון
פרענק
תוספות