כיכר השבת

לכבוד שבת

תוספת חורפית מתקתקה לשולחן השבת

פרווה או חלבי, כתוספת לבשר או ליד הקפה: מתכון למאפה דלעת על בסיס בצק פריך שאפשר להגיש בכל הזדמנות וכמעט עם כל דבר. הגמישות של המאפה נעוצה בטעם הניטרלי והעדין שלו שלא משתלט על שאר המאכלים מסביב (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
אפשר להגיש גם עם בשר. מאפה דלעת על בסיס פריך
אפשר להגיש גם עם בשר. מאפה דלעת על בסיס פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לבסיס הבצק:
  • 100 גרם מחמאה (חמאה - לחלבי)
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • קמצוץ מלח
  • למלית:
  • 500 גרם דלעת ערמונים / דלורית*
  • 3 ביצים
  • קמצוץ קינמון
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • 1/2 כוס שמנת צמחית (לחלבי - שמנת מתוקה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת מאפה דלעת:

*אם אתם בוחרים להשתמש בדלעת רגילה, הוסיפו שליש דלורית, כי בדלעת רגילה אין מספיק עמילן והמלית עלולה להתפרק.

ציוד נדרש: תבנית שקעים או תבניות מאפינס אישיות.

הכנת הבסיס:

1. במעבד מזון עם להב פלדה או ידנית, מעבדים את כל מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד - אם בחרתם לעבד ידנית, היזהרו מלישת יתר שתהרוס את מרקם הבצק. מגלגלים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

הכנת המלית:

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מקלפים את הדלעת, מסירים את הגרעינים וחותכים לקוביות. מסדרים את הקוביות בתבנית, מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש, עד לריכוך. מוציאים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה.

4. מוסיפים לקערה עם מחית הדלעת את הביצים, הסוכר, הקינמון, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, יוצקים את השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.

רגע האיחוד:

5. מרדדים דק את הבצק, קורצים עיגולים בקוטר של תחתית תבנית השקעים, ומניחים כל עיגול בשקע אחד.

6. יוצקים מתערובת הדלעת על בסיס הבצק שבכל תבנית.

7. אופים במשך 30 דקות, עד שהמאפים מזהיבים והמלית אפויה היטב.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות