כיכר השבת

לכבוד שבת

אחרי הדגים: מאפה בשר קראנצ'י

סעודת השבת אצלנו לא שלמה בלי המאפים השווים האלה שסוגרים את פינת הדגים ופותחים את התיאבון לעיקרית: מתכון לטורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי, קוצר מחמאות וקל להכנה (מתכונים לשבת, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
טורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי קוצר מחמאות
טורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי קוצר מחמאות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 10 טורטיות קטנות
  • 500 גרם בשר טחון
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן
  • 3 שיני שום
  • 10 פטריות
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • למריחה: ביצה טרופה
  • לקישוט: שומשום שחור/לבן, קצח

אופן הכנת מאפה בשר:

רגע לפני: סעודת השבת אצלנו לא שלמה בלי המאפים השווים האלה שסוגרים את פינת הדגים ופותחים את התיאבון לעיקרית: מתכון לטורטיה במילוי בשר ופטריות - מאפה קריספי, קוצר מחמאות וקל להכנה.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• קוצצים דק את הבצל, כותשים את שיני השום ופורסים את הפטריות.

• מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את הבשר למחבת, ומפוררים עם כף עץ. מטגנים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי.

• מוסיפים את השום הכתוש, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים יחד במשך כמה דקות. מסירים מהאש.

• במרכז כל טורטיה מניחים 2 כפות ממלית הבשר.

• מקפלים לחצי את הטורטיה, ומהדקים היטב את הקצוות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את הטורטיות.

• מורחים כתל טורטיה בביצה טרופה, ומפזרים מעל שומשום שחור/לבן או קצח.

• אופים במשך 20 דקות, עד להזהבה.

• מגישים חם לצד רוטב ברביקיו. ניתן לחמם על הפלטה 5 דקות לפני ההגשה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אולי הבצק של הטורטיה יותר בריא.
מרוקאי
רק לרסס או למרוח מעט שמן מלמעלה ולתנור. יוצא מעולה
רחל
תוספות