כיכר השבת

לכבוד שבת

סיגרים פריכים מגולגלים בכל טוב

עלי הסיגר הזהובים יקבלו בברכה כמעט כל דבר שתגלגלו איתם. והפעם תוספת מיוחדת וחגיגית לשולחן השבת: מתכון לסיגרים פריכים ממולאים בפטריות ואגוזים (מתכונים, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
סיגרים פריכים ממולאים בפטריות ואגוזים
סיגרים פריכים ממולאים בפטריות ואגוזים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 15 עלי סיגר
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • 4 פטריות פורטבלו
  • 3 בצל לבן
  • 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף סילאן
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן קנולה לטיגון עמוק (1/2 ליטר)
  • לזילוף: טחינה וסילאן

אופן הכנת סיגרים ממולאים:

רגע לפני: עלי הסיגר הזהובים יקבלו בברכה כמעט כל דבר שתגלגלו איתם. והפעם תוספת מיוחדת וחגיגית לשולחן השבת: מתכון לסיגרים פריכים ממולאים בפטריות ואגוזים.

• פורסים לפרוסות דקות את הפטריות וקוצצים את הבצלים.

• מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל והפטריות עד להזהבה.

• מתבלים בכף סילאן, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

• מערבבים לתערובת הפטריות והבצלים את האגוזים ונותנים למלית להתקרר מעט.

• מניחים 2-3 כפות גדושות מהמלית במרכז כל עלה סיגר ומגלגלים לסיגר.

• מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים בכל פעם 3 סיגרים עד שיקבלו גוון זהוב-שחום. מוציאים לנייר סופג.

• מגישים לצד סלט ירוק ומזלפים מעל טחינה וסילאן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
כדאי לנסות
זה סוף.........
4
שילוב מנצח.
יאיר
3
הרבה פחות שמן, הרבה פחות לכלוך והרבה יותר מהר. התוצאה ממש זהה.
יעל

הצגת כל התגובות

2
שנשאר לנו במקרר.
מיכל ל
1
האם ניתן להכין מראש ולפני הגשה לחמם בתנור?
פרידה
תוספות