כיכר השבת

לכבוד שבת

תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים לשבת

מנה מפנקת ומחממת לב שמתאימה מאוד לשבת חורפית - סיר אחד גם לעיקרית וגם לתוספת: מתכון לתבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים, מתובל בפיקנטיות עדינה. מסוג המאכלים שאחרי הביס הראשון תוהים איך לא חשבנו על זה לבד? (מתכונים לשבת, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
מנה לשבת: תבשיל עוף עם כרוב
מנה לשבת: תבשיל עוף עם כרוב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 שוקי עוף בינוניות
  • 1 ראש כרוב לבן
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 גזרים
  • 4 כפות שמן
  • 3 עלי דפנה
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1/2 כף פפריקה מעושנת
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים:

רגע לפני: מנה מפנקת ומחממת לב שמתאימה מאוד לשבת חורפית - סיר אחד גם לעיקרית וגם לתוספת: תבשיל עוף עם כרוב ופלפלים מאודים, מתובל בפיקנטיות עדינה.

• פורסים לרצועות את הכרוב, הבצלים, הפלפלים.

• חותכים לעיגולים דקים את הגזרים וחוצים לשניים את העיגולים.

• מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• מוסיפים את גזר ומטגנים יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את רצועות הכרוב, מכסים את הסיר ומאדים היטב את הכרוב עד שהוא מוריד מנפחו.

• מוסיפים את רצועות הפלפלים, עלי הדפנה, גרגרי הפלפל האנגלי והסוכר.

• יוצקים מעל שליש כוס מים, כדי שהירקות לא יתייבשו ומערבבים.

• מניחים מעל תערובת הירקות המאודים את שוקי העוף ומתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה מעושנת.

• מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
של מנה
מילי
תוספות