כיכר השבת

עשו זאת בעצמכם: ירקות מוחמצים

זה כל כך פשוט וקל, שחבל לקנות מוכן: מתכון להכנת ירקות מוחמצים ביתיים במהירות. תכינו היום, ויש לכם תוספת נהדרת לשולחן השבת ונשנוש נפלא למשך השבוע (מתכונים, אוכל)

| 16 | כיכר השבת |
ירקות מוחמצים ביתיים
ירקות מוחמצים ביתיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 ראש כרובית או כרוב
  • 2 מלפפונים ירוקים
  • 3 גזרים
  • 1 בצל לבן
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל חריף (לא חובה)
  • לתחמיץ:
  • 1 כוס חומץ פשוט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כף מלח

אופן הכנת ירקות מוחמצים:

רגע לפני: זה כל כך פשוט וקל, שחבל לקנות מוכן: מתכון להכנת ירקות מוחמצים ביתיים במהירות. תכינו היום, ויש לכם תוספת נהדרת לשולחן השבת ונשנוש נפלא למשך השבוע.

• חותכים גס את הכרובית/כרוב.

• פורסים לעיגולים את הגזרים והמלפפונים.

• חותכים לרצועות את הפלפלים.

• פורסים לפלחים את הבצל.

• מעבירים את כל הירקות לצנצנת.

• מערבבים בסיר את כל מרכיבי התחמיץ ומבשלים יחד, עד שהנוזל רותח.

• יוצקים את התחמיץ על הירקות שבצנצנת ואוטמים היטב. מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות לפני האכילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
חשוב שהצנצנות יהיו מזכוכית גם המכסה (עם הסוגר מברזל) שלא יהיה מגע של ברזל במים (פוגע בטעם) וכן חשוב לעקר את הצנצנות לפני כן (על ידי יציקת מים רותחים לתוכם או לשים בתנור בחום גבוה)
יוסי
5
"מאחסנים במקרר לפחות 3 שעות לפני האכילה", זה ברור. כמה ימים הצנצנת צריכה להיות בחוץ לפני כניסתה למקרר? זה פחות ברור. אגב, בצילום אפשר בהחלט לראות שהצנצנת מכילה גרגרי חרדל, מה שלא מוזכר במרכיבי המתכון. אכן כך?
צביה
4
מי צריך שמן?
Gil

הצגת כל התגובות

3
כך לא מכינים ירקות חמוצים.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רוני
2
כמות הרוטב לא מכסה את הירקות, זה בסדר?
סימה
1
מצוין! אפשר להכניס קולרבי חתוך לרצועות ושומר .
גנור אלישבע
תוספות