כיכר השבת

מתכון חג: הבשר שלא תפסיקו לאכול

מתכון לבשר בתנור: הפעם בשר בקר טעים טעים שלא תרצו להפסיק לאכול. הוא רך, עסיסי, ומתובל כמו שעוד לא טעמתם. אני מבטיחה - נסו ופשוט תתמכרו! הבשר הוא בשר מס' 5 אני ממליצה לקנות נתח טרי של 2-3 ק"ג ואין ספק שכשזה טרי הטעם מורגש. כך תעשו זאת, שלב אחרי שלב (מתכונים לשבת)

| 62 | כיכר השבת |
מתכון לבשר בתנור
(שאטרסטוק)

מתכון לבשר בתנור: הפעם בשר בקר טעים טעים שלא תרצו להפסיק לאכול. הוא רך, עסיסי, ומתובל כמו שעוד לא טעמתם.

אני מבטיחה - נסו ופשוט תתמכרו!

הבשר הוא בשר מס' 5 אני ממליצה לקנות נתח טרי של 2-3 ק"ג ואין ספק שכשזה טרי הטעם מורגש.

ניתן להשתמש גם בנתח קפוא שהופשר, זה יוצא טעים להפליא.

זה כל כך טוב שחוץ מאורז או קוסקוס בצד לא תצטרכו להוסיף שום קשקוש שיהרוס לכם את המנה.

קחו את הזמן זה צריך בין 2-3 שעות בתנור על חום גבוה מאוד כמו 220 מעלות

בשר בתנור

1 נתח בשר מספר 5

6 כפות חרדל גרגירים

3 ענפי רוזמרין

מלח פלפל גרוס טרי לפי הטעם

10 שיני שום שלימות מקולפות

2 כוסות יין אדום יבש.

אופן ההכנה:

בכלי חסין אש עמוק ועדיף עם מכסה מניחים את הנתח.

בעזרת סכין עושים כמה חורים בתוך הבשר ומכניסים חלק משיני השום.

בקערה מערבבים טוב את היין החרדל והתיבול כותשים לבפנים 2 שיני שום.

שופכים על לבשר ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

מכסים היטב היטב בשני ניירות כסף אבל ממש טוב כדי שהאדים לא יצאו והבשר יתייבש,

אופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך 2-3 שעות.

בפעם הראשונה שתציצו עליו זה לא לפני שעתיים של אפיה!

להגשה:

פרסו דק את הנתח, הניחו על כל צלחת בין 2 ל 3 פרוסות דקות ועסיסיות.

בתאבון.

אני מחכה שתגידו לי איך היה. מבטיחה שזה מעולה.

לפניות לשפית: Mpinto1@walla.com

תוכן שאסור לפספס
62 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
42
פעם ראשונה שיצא בשר כל כך רך. מתכון נהדר פרט ליין השתמשתי בכל המרכיבים
עינת
41
האם אפשר להכניס את הבשר לרוטב אחרי שהוא מוכן ? אם כן אשמח למתכון . ככה הבשר מעולה ומלקקים את הצלחת. אבל לחג אני צריכה משהו עם רוטב וקל להכנה
דינה
40
אפשר להכין את הבשר מיום חמישי ? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלומית

הצגת כל התגובות

39
היום אנסה מבטיחה לשתף , נראה מושלם תודה עשיתי זאת בבשר המיועד לרוטסביף ויצא מווווושלם
ציונה
38
ברצוני לשאול האם זה טוב גם לאנטריקוט צורת הבישול הזה חשוב לי לדעת בתודה
פנינה נרוב
אנטריקוט לאחר חצי שעה בתנור הוא מוכן
יעקב
37
האם אפשר להכין עם בשר 2 או 8?
אילת
36
מתכון פשוט ומנצח
בן
35
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיה
34
כמה יין ? לא רשום במצרכים, אלא רק באופן הכנה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ורוניקה
33
יצא מעולה .אני הישתמשתי בתבנית חד פעמי עטפתי את הבשר בניר אפיה ואת כל התבנית עם ניר כסף . שוב יצא עסיסי ונמס בפה תודה.
אריאל
32
אני מרחתי אתהבשר בחרדל תלמה רגיל הוספתי תפוז סיני כבוש בשמן זית . פלפל חריף ירוק ושום פרוס יצא מעולה בקדרת חרס בלבד ללא נייר כסף מתכון מעולה תודה. כול השאר לפי המתכון המקורי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלי גולדשטיין
31
נשמע מעולה, מוה שפספסתי את זה בחג - אבל אעשה בקרוב. המון תודה על מתכון מעולה! :)
אליהו
30
אפשר להחליף את היין בציר או מים
מלכה לביא
29
האם ניתן להקפי לאחר הבישול
מרים
28
יש לעטוף עם נייר כסף לאחר שעתיים בתנור יש להפוך צד ולבשל עוד שעתיים. רק ככה יוצא רך וטעים. שעתיים לא מספיקות.
רפי
נשמע שאתה מבין בעניין... אש שאלה ממי שאין לה מושג... לעטוף בנייר כסף את הבשר? אפשר להשתמש בכלי חרס?
חדשה בבשר
27
אני קורא מפעם לפעם את המתכונים של מורן פינטו, ואני נדהם שהמלל איננו עובר הגהה. חבל, שהרי המתכונים מעניינים, אבל ההנאה נפגמת בגלל שגיאות כתיב והלשון השבורה והרצוצה.
שמוש
כשאיכות ההסבר והלשון משובשת זה מוציא את החשק להכין...
מלי
לא נכון ממש לא
חני
26
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ניסינו
25
הגיע הזמן שתחשבו קצת על הנשים שלכם גם אנחנו רוצות יחס באתר הזה.
פינקוביץ
24
מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
גריט
23
בתמונה צילמו נתח אחר. לצלי כתף מס' 5 יש פס שומן לרוחב, כידוע..
יצחק
22
אשמח לתגובה כמה שיותר מהר! תודה רבה!
אלמוג
ממש אין צורך. כמובן שזה יפגע באיכות הטעמים אבל בכל מקרה, לא חובה. המלצה שלי, כדי שלא יצא יבש, כל 25-30 דקות לפתוח את המכסה ולשפוך את הרוטב שבתחתית הכלי על כל הבשר, כך הבשר סופג כל הזמן את הנוזלים ולא מתייבש מבחוץ. בהצלחה
סלבה
21
כשאני הייתי בקורס טייס אכלנו מנות קרב מיובשות
מיכאל הטייס כנפ"צ
20
כמה זמן הוא צריך בתנור??
בר
19
אני תמיד מכינה חרדל עם בשר וזה יוצא ממש טעים שווה לנסות0.
אביטל
18
איך עוטפים את הבשר ? כאשר התיבול של היין והחרדל נשארים בתוך הסיר יציקה והבשר עטוף בתוך נייר כסף , וכביכול הבשר העטוף שוכב בתוך התיבול ?
עוזי
17
ניתן לעשות עם חרדל רגיל ולא גרגירים?
הילה
16
אני, חובב בישול, עוקב קבוע ובהנאה אחרי המתכונים שלך. קראתי את המתכון של צלי כתף ביין אפוי בתנור. מבקש להציע מתכון דומה ללא יין. להכין מישרה של: בצל קצוץ, שום, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, צ'ילי ושמן זית. למרוח ולעסות את נתח צלי הכתף. לעטוף הדוק את הנח עם כל המישרה בשקית פלסטית. להשהות במקרר ללילה
צבי
15
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מרוקאית
14
מעל קילו וחצי בשר וחוסל בדקות...
אשר
13
ממש.
אוסנת
12
האם אפשר להשתמש בחרדל דיז'ון לא גריגירים?
אלמוג
11
למה? לעשות חורים בבשר זה מייבש אותו ?
רר
10
עשיתי לפי ההוראות אבל עם 4 חתיכות שמשקלם 750 גרם אז חתכתי בחצי את הכמויות ובישלתי בתנור כמעט שעתיים ויצא מעולה! רך וטעים
עינת
העיבעליכגתצ
יבגכיח
9
לא יוצא לי רך
אתי
זה להרוג את הפרה פעמיים...
קארינה
8
המתכון אין מילים על הבשר אבל אי אפשר לעשות זאת הרבה משום שהתנור זולל חשמל בכמויות שאחרי זה לא יודעים איך לשלם את זה.
יע
אותו דבר בדיוק אפשר לעשות בסיר או בסיר לחץ. מי שדוגל ב"לסגור" את הבשר קודם יכל להשחים אותו בסיר. עליו לשפוך קצת מים רותחים ומעל לזה את נוזלי המשרה. כל הנוזלים צריכים להיות בגובה של 1/3 מהנתח. כשרותח - להקטין לאש מינילית. לסגור היטב את הסיר. חייב להיות סיר שנאטם היטב, ולהשאיר על אש קטנטנה לשעתיים. אח
ללי
7
ל5 זה בתוך כלי חסין אש-אז זה פיירקס ואז מכסים את הכל בנייר כסף...מה לא ברור נראה סוףףף
מימי
6
שלום, את כותבת שצריך לכסות - לכסות את כל הסיר, אומרק את הבשר בתוך הסיר ? תודה
ליז
5
חסר קצת הסבר.
ניסן
הבשר עטוף בניר כסף בתוך סיר ולתנור אם הבנתי נכון
ykh
4
מתכון מוצלח מאוד אחד הטובים התמכרתי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מלי מיכאל
3
זה נראה ממש מעולה.
ליז
2
השתמשתי בשקית קוקי יצא עסיסי רך ומלא ארומה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אפי שטרן
1
זה לא היה מספיק לכל המשפחה - אין לי כל כך הרבה בשר "שלא תפסיק לאכול"
חשבון משפחתי
אולי גם יעניין אותך
עיקריות