כיכר השבת

מבשלים לשבת עם וול דאן

כמה שזה יפה: פרגיות ממולאות בשר וירקות

מנה יפה וחגיגית שנראית גורמה, אך בעצם ממש לא מסובך להכין אותה, במיוחד כשיש מדריך וידאו מעולה שלב אחר שלב: אוראל בראל חוסך עבודה עם נתחי הפרגית שהקצב של וול דאן מכין לו ומגלגל בהם בקלות מילוי עסיסי של בשר וירקות. עיקרית מושלמת לשבת (מתכונים לשבת, אוכל)

פרגיות ממולאות בשר וירקות
פרגיות ממולאות בשר וירקות (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 פרגיות עם עור מרשת הקצביות 'וול דאן'

למילוי:

  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים דקים
  • 100 גרם צנוברים
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין על האש של וול דאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית רוטב סילאן תפוזים של וול דאן
  • <strong>לרוטב:</strong>
  • 2 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל שושקה / פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות קטנות
  • 5 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כפית תבלין על האש של וול דאן
  • 1/2 כפית פלפל חריף גרוס וול דאן
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות סילאן תפוזים של וול דאן
  • 1 כף שטוחה סוכר חום
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

במתכון הבא אנחנו משתמשים בנתחי פרגית שמוכנים למילוי ונחתכים בדיוק כך שתתקבל פרגית פריכה מבחוץ, אך המילוי יישאר עסיסי והמעטפת לא תתייבש.

כדי להבטיח תוצאה מושלמת, בחרתי בפרגיות של רשת קצביות 'וול דאן' שמתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעם הנפלא שלהם: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בנוסף, תוכלו למצוא בוול דאן סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר ומעניקים להם עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

מתחילים בהכנת המילוי:
1. במחבת רחבה, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את הגזר והצנוברים, מתבלים בפלפל שחור ותבלין על האש, מערבבים, מתבלים במלח, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב עד שהגזר רך. מסירים מהאש.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר הטחון עם הכוסברה ותערובת הבצל והגזר יחד עם כפית רוטב סילאן תפוזים.

מילוי הפרגיות:
3. מניחים כל פרגית על חצי נייר אפייה, מניחים במרכזה מתערובת המילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת. לאחר מכן מגלגלים את הפרגית העטופה גם בנייר כסף וסוגרים היטב את הקצוות כמו סוכריה, כדי שלא יחדרו מים בזמן הבישול.

4. מרתיחים סיר גדול מלא במים. כשהמים רותחים, מוסיפים את "הסוכריות", מכסים ומבשלים במשך 5-7 דקות. מוציאים בזהירות, מצננים קלות, מחלצים את הפרגיות המגולגלות מעטיפת נייר האפייה ונייר הכסף ומסדרים אותן זו לצד זו בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים.

הכנת הרוטב:
5. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, מוסיפים את הפלפל האדום / השושקה עם השום, מתבלים בתבלין על האש, פלפל חריף גרוס, פלפל שחור ומלח, מערבבים ומטגנים יחד במשך דקה. מוסיפים רוטב סילאן תפוזים וסוכר חום, מערבבים היטב ומכבים את האש.

6. יוצקים את הרוטב על הפרגיות שבתבנית, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות. מסירים את נייר האפייה, מעבירים את התנור למצב צלייה (פס זיגזג רק בחלק העליון) ואופים 10 דקות נוספות כדי שהעור יקבל קראנצ'יות טובה. משגיחים מקרוב שהפרגיות לא יחרכו.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

תוכן שאסור לפספס
16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
10
זה מעניין כזה דבר עדין לא ראיתי
שירת
9
מטורףף!!!! נראה טעים מאד
..
איזה כייף לשמוע
אוראל בראל
8
נראה מעולה
פשוט גאוני - צורת המלוי. תודה רבה .
תודה רבה רבה
אוראל בראל

הצגת כל התגובות

7
תשמע , זה נראה ממש נפלא , מעורר את כל החושים , אני לא מנסה לעשות את זה כי אחרת תהיה לי בעיה רצינית עם אשתי שלא אוהבת שיש לה מתחרים לצידה , אני גם לא יכול לבקש ממנה שתעשה זאת כי אף אחד לא יכול להגיד לה איך לבשל , אז בינתיים אני מסתפק במבט מלא ערגה , ומאחל לכולם '' בתיאבון '' .
יעקב
נשמע קשוחח
חימ
6
וואו אוראל המטורףף!!
גי
תודה רבה
אוראל בראל
5
וואי נראה טובב, כיף לראות את הסרטונים שלך
אפרת
4
האם אפשר ניילון נצמד במקום נייר כסף?
ללא שם
כן בהחלט
אוראל בראל
3
כזה דבר עוד לא ראיתי!!! זה נראה טוב ממש מעניין לנסות....
שירת
תודה רבה איזה כייף לקרוא פה את התגובות
אוראל בראל
2
תמיד אצלי בבית, יש לך לא סתם מתכונים הכל פשוט רמהה גבוהההה
רק אוראל בראל
1
אפשר להכין מראש ולחמם לסעודת החג למחרת? זה עדין יהיה עסיסי?
בתיה
אולי גם יעניין אותך
עיקריות