כיכר השבת

לכבוד שבת

קדרת בשר עם ירקות שורש וערמונים ביין אדום

השפית מורן פינטו עם קדרה מנצחת לשבת, כזו שיש בה את כל מה שטוב - וכל מה שהייתם צריכים לעשות זה להכניס את המרכיבים לסיר ולשכוח מהם לשעה וחצי-שעתיים (מתכונים לשבת, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
קדרת בשר עסיסית ועשירה
קדרת בשר עסיסית ועשירה (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1.5-2 ק"ג בשר גולש, חתוך לקוביות
  • 10 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 ראש שום, מפורק לשיניים
  • 4 זוקיני או קישוא אחר, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 3 בצלים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
  • מלח
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש
  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את קוביות הבשר עד להזהבה יפה מכל הצדדים.

2. מוסיפים את כל הירקות לסיר, מערבבים ומטגנים במשך 5-7 דקות על אש בינונית.

3. מפזרים מעל את שיני השום, בשלמותן, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את היין ומערבבים היטב.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה וחצי עד שעתיים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לאנשים עשירים...שיהיה להם לבריאות ואולי נשמור את המתכונים לכשירחיב...
אריאל
אולי גם יעניין אותך
עיקריות