כיכר השבת

לכבוד שבת

קדירת גולאש בשר עסיסית לשבת חורפית

התשובה הכי טעימה של סעודת שבת למזג אוויר חורפי, קר וגשום, חייבת לכלול מנת בשר טובה ומחממת. קבלו מתכון מעולה לגולאש - קדירת בשר עסיסית מגוונת בירקות שורש (מתכונים לשבת, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
גולאש - קדירת בשר עסיסית לשבת חורפית
גולאש - קדירת בשר עסיסית לשבת חורפית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 1 ק"ג בשר גולאש
  • 4 גזרים בינוניים
  • 2 לפת
  • 1 שורש כרפס
  • 3 בצל לבן
  • 5 כפות קמח
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 5 כפות שמן
  • 1 ליטר ציר בקר או מים
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש

אופן הכנת גולאש בשר:

רגע לפני: התשובה הכי טעימה של סעודת שבת למזג אוויר חורפי, קר וגשום, חייבת לכלול מנת בשר טובה ומחממת. קבלו מתכון מעולה לגולאש - קדירת בשר עסיסית מגוונת בירקות שורש.

• חותכים את הבשר לקוביות.

• מקלפים וחותכים לעיגולים את הגזרים ואת הלפת, הכרפס והבצל מקלפים וחותכים לרבעים.

• מצפים את קוביות הבשר בקמח.

• בסיר גדול ורחב מחממים את השמן, ומטגנים קלות את קוביות הבשר המצופות בקמח עד להזהבה קלה. מוציאים לכלי נפרד.

• מוסיפים מעט שמן לסיר, ומכניסים פנימה את כל הירקות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

• מחזירים לסיר את קוביות הבשר המטוגנות, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ויוצקים פנימה את ציר הבשר (או המים) וכוס היין.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
פנינה
שמחה
1
במה אפשר להחליף את הלפת אם אנחנו לא אוהבים אותו? בטטה תלך? ואיזו תוספת כדאי על יד הקדירה?
יעל
אולי גם יעניין אותך
עיקריות