רכיבים
- 1/2 1 ק"ג בשר גולאש
- 4 גזרים בינוניים
- 2 לפת
- 1 שורש כרפס
- 3 בצל לבן
- 5 כפות קמח
- 5 גרגירי פלפל אנגלי
- 5 עלי דפנה
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 5 כפות שמן
- 1 ליטר ציר בקר או מים
- 1 כוס יין אדום חצי יבש
אופן הכנת גולאש בשר:
רגע לפני: התשובה הכי טעימה של סעודת שבת למזג אוויר חורפי, קר וגשום, חייבת לכלול מנת בשר טובה ומחממת. קבלו מתכון מעולה לגולאש - קדירת בשר עסיסית מגוונת בירקות שורש.
• חותכים את הבשר לקוביות.
• מקלפים וחותכים לעיגולים את הגזרים ואת הלפת, הכרפס והבצל מקלפים וחותכים לרבעים.
• מצפים את קוביות הבשר בקמח.
• בסיר גדול ורחב מחממים את השמן, ומטגנים קלות את קוביות הבשר המצופות בקמח עד להזהבה קלה. מוציאים לכלי נפרד.
• מוסיפים מעט שמן לסיר, ומכניסים פנימה את כל הירקות. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
• מחזירים לסיר את קוביות הבשר המטוגנות, מוסיפים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ויוצקים פנימה את ציר הבשר (או המים) וכוס היין.
• מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה.