כיכר השבת

טעם של עוד: עוף, פירות יבשים ויין

מתכון לעוף ופירות יבשים ויין: כשאומרים ניחוח של שבת, מתכוונים לזה: מהמטבח עולה ריח של תבשילי השבת. הדגים החריפים, המרק המסורתי ובעיקר - חלקי עוף שבושלו עם פירות יבשים שהשתבחה בהם ארץ ישראל. מורן פינטו מציעה מתכון חגיגי לשבת שגרתית (אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
מתכון לעוף ופירות יבשים ויין
(צילום: shutterstock)

מתכון לעוף ופירות יבשים ויין: כשאומרים ניחוח של שבת, מתכוונים לזה: מהמטבח עולה ריח של תבשילי השבת. הדגים החריפים, המרק המסורתי ובעיקר - חלקי עוף שבושלו עם פירות יבשים שהשתבחה בהם ארץ ישראל. מורן פינטו מציעה מתכון חגיגי לשבת שגרתית.

מה צריך כדי לבשל עוף ופירות יבשים ויין?

1/3 כוס שמן קנולה

3 בצלים סגולים, פרוסים דק

6-8 חלקי עוף טרי

500 גרם פירות יבשים (משמשים, שזיפים, צימוקים בהירים)

מלח

פלפל שחור טחון טרי

1 כף דבש

קורט קינמון

200 מ"ל יין לבן

אופן ההכנה

מחממים בסיר כבד ורחב את השמן, מזהיבים את הבצלים ומעבירים לצלחת.

מוסיפים לאותו סיר את העוף, ומזהיבים משני הצדדים.

מחזירים לסיר את הבצל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שהרוטב מסמיך.

מגישים עם אורז לבן.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
מתכונים מאוד מעניינים... שימושיים, שווה לנסות:)
ליאורה מישאילוב
5
וגם האוהבים דבריה גדולה בחרו
כובש ארץ ישראל
4
ממש יצא טוב מאוד
ליב

הצגת כל התגובות

3
להשרות את הפירות היבשים כמה שעות במיץ תפוזים, מוסיף המון!
שרה
2
דווקא היה באלי איזה עוגה טובה ככה משהו מעניין
רחלי 10
1
במתכון כזה
ישראל
אולי גם יעניין אותך
עיקריות