לקאפקייקס:
- 1 כוס חלב סויה או חלב אורז
- 1 כפית חומץ
- 3/4 כוס סוכר
- 1/3 כוס שמן
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 1/3 כוס אבקת קקאו
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
לציפוי השוקולד:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס אבקת קקאו, מנופה
- 3 כפות חלב סויה או חלב אורז
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים 12 תבניות מאפינס אישיות, מרופדות במנג'טים.
2. בקערה גדולה, מערבבים את חלב הסויה או החלב האורז, החומץ, הסוכר, השמן ותמצית הווניל. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מנפים את החומרים היבשים אל קערת החומרים הרטובים. במהלך הניפוי, עוצרים 2-3 פעמים, כדי לערבב ואז ממשיכים לנפות. בוחשים הכל יחד עד שאין גושים.
3. מחלקים את הבלילה בין התבניות המוכנות - ממלאים כל תבנית עד 2/3, ואופים במשך 20 דקות, עד שסכין שננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא נקי. לאחר האפייה, מצננים היטב על רשת תנור.
4. כשהקאפקייקס אינם חמים, טורפים היטב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד לקבלת מרקם חלק ומורחים את הציפוי על כל קאפקייק מוכן. בשלב זה ניתן לקשט את המאפים בכל תוספת שתרצו. שומרים בטמפרטורת החדר או במקרר עד להגשה.
הצגת כל התגובות