כיכר השבת

לכבוד שבת

קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד - פרווה

ככה אנחנו אוהבים את קינוחי השבת שלנו: מתוקים, טעימים - ואף אחד לא ינחש שמדובר בקינוח פרווה לגמרי. המתכון הבא עונה על כל הקטגוריות: קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד פרווה שאף מתאים לטבעונים (מתכונים לשבת, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד פרווה
קאפקייקס שוקולד עם ציפוי שוקולד פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקאפקייקס:

  • 1 כוס חלב סויה או חלב אורז
  • 1 כפית חומץ
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 1 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח

לציפוי השוקולד:

  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/4 כוס אבקת קקאו, מנופה
  • 3 כפות חלב סויה או חלב אורז

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים 12 תבניות מאפינס אישיות, מרופדות במנג'טים.

2. בקערה גדולה, מערבבים את חלב הסויה או החלב האורז, החומץ, הסוכר, השמן ותמצית הווניל. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מנפים את החומרים היבשים אל קערת החומרים הרטובים. במהלך הניפוי, עוצרים 2-3 פעמים, כדי לערבב ואז ממשיכים לנפות. בוחשים הכל יחד עד שאין גושים.

3. מחלקים את הבלילה בין התבניות המוכנות - ממלאים כל תבנית עד 2/3, ואופים במשך 20 דקות, עד שסכין שננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא נקי. לאחר האפייה, מצננים היטב על רשת תנור.

4. כשהקאפקייקס אינם חמים, טורפים היטב את כל מרכיבי ציפוי השוקולד עד לקבלת מרקם חלק ומורחים את הציפוי על כל קאפקייק מוכן. בשלב זה ניתן לקשט את המאפים בכל תוספת שתרצו. שומרים בטמפרטורת החדר או במקרר עד להגשה.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
איכס מה הקשר חומץ
שני @
3
זה נראה יבש
תהילה
2
בלי ביציים??
דורית

הצגת כל התגובות

1
לכל הגאונות המלומדות מהתגובות שמתחתי: העיקר שהפגנתן בורות וספקנות! המתכון מעולה ומוצלח! הקאפקייקס נימוחים וטעימים. במקום סוכר השתמשתי בסטיביה נוזלית של now ואת הציפוי הכנתי מתערובת של חלב קוקוס, תמרים ואבקת קקאו. הכנתי עם קמח כוסמין מלא. יצא טעים! תודה! ולזאת שאמרה איכס על חומץ: שמת לב שמדובר בכפית
9 קבין של ספקנות נטלו קוראות כיכר השבת
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת