כן כן, קראתם נכון: מתכון לסלט פופקורן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/3 כוס גרעיני פופקורן (יניבו 12 כוסות פופקורן מוכן)
- שמן צמחי - לפי הצורך - להכנת הפופקורן
- 1/2 כוס מיונז
- 1/4 כוס שמנת חמוצה
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- מלח גס ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- 2 כוסות גרגירי אפונה
- 1 כוס גזר מגורר
- ½1 כוסות סלרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מכינים את הפופקורן לפי הוראות היצרן. נותנים לו להתקרר לגמרי.
2. מערבבים את המיונז, השמנת החמוצה, החומץ, הסוכר והחרדל בקערת הגשה גדולה. מוסיפים את הבצל הסגול. מתבלים במלח ופלפל.
3. מוסיפים את האפונה, הגזר והסלרי ומקפיצים לערבוב. מוסיפים את הפופקורן ומקפיצים לציפוי הגרעינים ברוטב. מגישים מיד.