רכיבים
- 800 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים היטב
למרינדה + לרוטב לסלט:
- 2 כפות חומץ בן יין אדום / מיץ לימון / חומץ רגיל + 1 כף שמן זית
- 5 כפות שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון (או חרדל חלק לא חריף)
- 3/4 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור
לבצל סגול כבוש:
- 1/2 בצל סגול, פרוס דק
- 1/2 כוס חומץ בן יין אדום / מיץ לימון / חומץ רגיל + 1 כף שמן זית
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
להרכבת הסלט:
- 250 גרם עגבניות שרי, חצויות או 2 עגבניות רגילות, חתוכות לקוביות גדולות
- 3 כוסות עלי תרד / בייבי תרד / כרוב פרוס
- 100 גרם גבינת פטה
- 2 גמבות שרופות על האש, סחוטות מנוזלים ופרוסות לרצועות (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. יוצקים לצנצנת אטומה את כל מרכיבי המרינדה ומערבבים היטב.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצל הכבוש ומניחים בצד למשך 30 דקות.
3. מניחים את גרגרי החומוס בקערה חסינת חום שמתאימה למיקרוגל, יוצקים מעל מחצית מכמות המרינדה ומערבבים. מכניסים למיקרוגל למשך 1.5 דקות וכל 30 שניות עוצרים, מערבבים ומחזירים. מניחים את קערת החומוס בצד לספיגה של הטעמים במשך 20 דקות.
4. בקערת הגשה, מניחים את כל מרכיבי הסלט, מלבד גבינת הפטה, יוצקים מעל את המרינדה הנותרת, מערבבים, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומגישים מיד.