רכיבים
- 3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות (בערך 900 גרם)
- 1 בצל סגול קטן, חתוך לטבעות דקות
- 2 כפות שמן זית כתית
- מלח גס
- פלפל שחור
- 1/2 כוס חמוציות
- 1/2 כוס גבינת פטה, מפוררת
- 1/4 כוס פטרוזיליה טריה, קצוצה
לרוטב:
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית כתית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. על תבנית גדולה המרופדת בנייר אפייה, מניחים את הבטטות והבצל ומטפטפים מעל שמן, מלח ופלפל.
2. מפזרים אותם באופן שווה על הנייר, בשכבה אחת. אופים עד שהבטטות רכות, בערך 20 דקות. נותנים להן להתקרר במשך 10 דקות ואז מעבירים לקערה גדולה.
3. בינתיים מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מקציפים יחד את החומץ, החרדל, הדבש והתבלינים. שופכים בהדרגה את השמן, תוך הקצפה מתמדת, עד להתחממות. מתבלים במלח ופלפל.
4. מקפיצים את הבטטות עם הרוטב, החמוציות, הפטה והפטרוזיליה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.