לסלט:
- 340 גרם תותים, ללא הגבעול, חצויים לשניים
- 230 גרם כדורי מוצרלה
- 1/8 כפית מלח גס
- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
- קומץ עלי בזיליקום טריים
- 340 גרם עגבניות שרי אדומות וצהובות, חצויות לשניים
לרוטב הפסטו פיסטוקים:
- 1 כוס פיסטוקים קלויים
- 3/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים לחתיכות
- 1/4 כוס עלי נענע טריים
- 1 שן שום
- 1/3 כוס גבינת פקורינו, מגוררת דק
- 1/3 עד 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מכינים את רוטב הפסטו: מכניסים למעבד מזון את הפיסטוקים, הבזיליקום, הנענע, השום והגבינה. טוחנים ומערבבים עד לקציצת הפיסטוקים באופן גס ואז, כשהמעבד דולק, מזרימים פנימה 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים עוד קצת במידת הצורך, תלוי במידת הנוזליות הרצויה. טועמים את הפסטו ומוסיפים פנימה את המלח, תוך ערבוב פעם נוספת. מאחסנים אותו אטום היטב במקרר, עד שבוע.
1. מכינים את הסלט: בקערה גדולה, משלבים את המוצרלה, התותים והעגבניות. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב. זורקים פנימה את עלי הבזיליקום. מוסיפים כמה כפיות מהפסטו ומערבבים בעדינות בעזרת מרית כדי להפיץ אותו באופן שווה. מגישים מיד.