כיכר השבת

לענג את השבת • צפו

חצי שעה וזה מוכן: מתכון לצלי חורפי מפנק

החורף מגיע בסוף השבוע הקרוב וזה בדיוק הזמן לצלי חורפי, מתובל, עשיר ומתקתק! • תכינו לכם בשר טרי ואיכותי, ערמונים קלויים, קצת פטריות ויין אדום משובח ובואו נכין ארוחה (אוכל)

| מקודם |

This browser does not support the video element.

זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 קילו גולאש פרימיום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כף כמון טחון רמי לוי
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם (בערך כפית מכל אחד)
  • 3 כפות סילאן טבעי רמי לוי
  • 1 כפית צ’ילי גרוס רמי לוי
  • 2 שקיות ערמונים בואקום רמי לוי

ירקות:

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 1 כרישה חתוכה גס
  • 5 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
  • 7 שיני שום שלמות
  • 5 גזרים חתוכים לרבעים
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס

אופן ההכנה:

1. בסיר מניחים את שמן הזית ואת רצועות הבצל ואת הכרישה הקצוצה, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 3 דקות ומוסיפים את קוביות הבשר.

2. מטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא משנה צבע ומוסיפים את התבלינים היבשים , הגזרים והסלרי, ממשיכים לערבב ומוסיפים את היין האדום, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות.

3. מוסיפים את הפטריות, הערמונים, הסילאן ומים - עד לכיסוי של כל המרכיבים , מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי עד שהבשר נימוח. אם רוצים רוטב סמיך יותר, מבשלים ללא כיסוי עד שרוטב נהיה סמיך יותר. מגישים חם לצד כוס יין אדום

לבריאות!

לרכישת מוצרי המתכון >>>

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים