כיכר השבת

סלמון טרי טובל במרינדת חמאה

אם אתם נוהגים לאכול חלב ודגים,המתכון הזה בדיוק בשבילכם. מורן פינטו מגישה לכם מתכון מיוחד לחג השבועות שירגש לכם את בלוטות הטעם - סלמון בחמאת שום וצנוברים (אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
לאשכנזים בלבד: מתכון לסלמון וחמאת שום וצנוברים
(צילום: shutterstock)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 פרוסות של פילה סלמון טרי
  • 200 גר׳ חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ראש שום קלוף
  • מלח
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 100 גר׳ צנוברים

אופן ההכנה:

• במג׳מיקס טוחנים את שיני השום
• מוסיפים את החמאה ומעט מלח
• מערבבים היטב יחד עד שהשום נספג בחמאה.
• מעבירים את החמאה לקופסא ולמקרר, עד שהיא מתיצבת
• מחממים תנור ל180 מעלות.
• מניחים את חתיכות הסלמון בתבנית חסינת אש.
• חותכים את החמאה לקוביות ומניחים על הדג, ואז את ענפי הרוזמרין.
• אופים כ-15 דק׳ בלבד.
• בזמן האפיה קולים קלות במחבת את הצנוברים עד הזהבה.
• ומיד כשהדג יוצא מהתנור מפזרים מעליו את הצנוברים.

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
רק דגים עם חלב אסור לספרדים
חן
בשבילנו זו זכות! חמירא סכנתא מאיסורא!
ספרדיה גאה!!!!!
2
ככר תתחילו להביא מתכונים של מרוקאים.
בוזגלו
1
אשמח לדעת המקור עכשו תבינו למה יש הרבה פסיכים שם
עיין זהר
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים