ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט קיימו הערכת מצב ביטחונית, במסגרתה ניתנה סקירה ביטחונית נרחבת על הגזרה הצפונית - המודיעין, הפעילות המבצעית והאתגרים. כחלק מהסקירה, דנו באיומים לאורך הגבול עם לבנון וסוריה, וביכולות צה"ל וכוחות הביטחון להתמודד איתם.
בהערכת המצב השתתפו גם ר' המל"ל צחי הנגבי, סגן הרמטכ"ל אלוף אמיר ברעם, מפקד פיקוד צפון אלוף אורי גורדין, המזכיר הצבאי של רה"מ אלוף אבי גיל, רמ"ט פיקוד צפון תא"ל גיא מרקיזנו ובכירים נוספים.
ראש הממשלה נתניהו אמר לפני הערכת המצב: "אני פה בסיור בפיקוד צפון עם שר הביטחון והמפקדים. האויב העיקרי שאנחנו ניצבים מולו זה משטר הטרור באיראן וגרורותיו בסוריה ובלבנון. אנחנו נחושים להיאבק בניסיונות של איראן לפתח ארסנל גרעיני. אנחנו נחושים להיאבק בכל ניסיון של איראן להתבסס מולנו בגבולנו הצבאי הצפוני בסוריה. אנחנו נחושים להיאבק בכל הניסיונות של חיזבאללה לגלות תוקפנות נגדנו מלבנון. ומי שצריך לקבל תזכורת לקווים האדומים שלנו בעניין הזה יקבל אותה".
שר הביטחון יואב גלנט: "הגעתי עם ראש הממשלה לפיקוד הצפון כדי לעמוד מקרוב על מוכנות צה"ל וגופי הביטחון למול האתגרים הביטחוניים המשתנים.
מערכת הביטחון תמנע את התבססות איראן בסוריה ותקטע את ערוצי העברת הנשק האיראני ללבנון וחיזבאללה.
השקט בצפון הוא יעד חשוב. לפיכך, לצד שמירת הרגיעה, נפעל בעוצמה כנגד כל ניסיון לפגוע באזרחי ישראל ובחיילי צה"ל".
מוקדם יותר, נפגשו רה"מ נתניהו ושר הביטחון גלנט עם לוחמי ההגנה האווירית ושמעו מהם על עשייתם ופועלם המקצועי. ראש הממשלה ושר הביטחון הודו ללוחמים על מסירותם והנכונות לשמור על ביטחון מדינת ישראל.
נתניהו ממשיך במאבקו הבינלאומי כנגד תכנית הגרעין האיראנית. אתמול שוחח נתניהו עם בכירי איפא"ק, השדולה הפרו-ישראלית בקונגרס האמריקני ואמר כי "הגיע הזמן שישראל וארה"ב יישרו קו, יחד עם מדינות אחרות, בנוגע למאבק מול איראן".
בנוגע לאיראן, אמר רה"מ נתניהו כי אנשים רואים את הדיכוי הפנימי של המשטר על האזרחים, ואת ההוצאות להורג של מפגינים למען החופש. רה"מ אמר: "עכשיו, הודות לגברים ונשים האיראנים האמיצים, העולם כולו רואה את מה שאמרנו - שמדובר במשטר נוראי, מדכא וטרוריסטי".
עוד הוסיף נתניהו, כי "הגיע הזמן שישראל וארה"ב יישרו קו, יחד עם מדינות אחרות, ואני מצפה לדבר על כך עם הנשיא ביידן וצוותו. יש כיום לנושא יותר תמימות דעים מכל תקופה אחרת". בשיחה שנערכה ממשרדו ציין נתניהו, כי לוושינגטון וירושלים יש את "אותן מטרות יסוד" בנוגע לאיראן.
רה"מ נתניהו, ציין כי הוא פועל על מנת להרחיב את מעגל השלום, והסביר כי הוא אופטימי מכיוון שרבים ממנהיגי מדינות ערב שינו את תפיסתם כלפי ישראל וכעת הם רואים אותנו כשותפים ולא כאויבים.