בשעה זו (שני) מתקיים במליאת הכנסת דיון 40 חתימות, שיזמו בסיעות האופוזיציה על נושא "הקמת ועדת חקירה ממלכתית למחדל 7 באוקטובר".
לפי התקנון ראש הממשלה בנימין נתניהו צריך להיות נוכח במליאה לאורך כל הנאומים של חברי הכנסת ולבסוף להשיב לטענות - מדוע, אחרי 17 חודשים לחימה, לא הקים ועדת חקירה ממלכתית למחדל הגדול שידעה ישראל מקום המדינה.
אלא שהפעם התעוררה דרמה ומהומה בבנין הכנסת בעקבות כוונתם של בני משפחות נרצחים וחטופים להכנס ליציע של מליאת הכנסת בזמן נאום ראש הממשלה.
לפני הדיון, משמר הכנסת מנע את כניסתן ליציע המליאה של חלק ממשפחות "מועצת אוקטובר" שדורשות את הקמת ועדת החקירה הממלכתית.
רבים מהם נהדפו בעקבות ההנחיה של יו"ר הכנסת להגביל את כניסת האורחים ל 15 בכל פעם בגלל הנפיצות הפוליטית ואירועי העבר בהם נוצרה מהומה של ממש בזמן הנאומים.
אייל אשל, שבתו התצפיתנית רוני נפלה בנחל עוז, אמר במסיבת עיתונאים שקיימו המשפחות לפני הדיון: "הגענו להסתכל לו בעיניים".
מוקדם יותר התקיימה מסיבת עיתונאים במהלכה מסרו בני משפחות החטופים הצהרות לתקשורת:
״באנו היום להקשיב לדבריו של ראש הממשלה. אנו דורשים שהוא יקשיב גם לדברינו. אנחנו זקוקים לוועדת חקירה ממלכתית שתקום מיד."
אייל אשל, אביה של התצפיתנית רוני ז"ל שנפלה בחמ"ל בנחל עוז: "כבר בשבעה של רוני התחלתי בחקירה עצמאית כדי לקבל תשובות על מה שקרה. למישהו זה נשמע הגיוני? באיזה עולם אני צריך לערוך תחקיר למה הבת הבכורה שלי שנשרפה למוות? ולמה לא הגיעו להציל אותה? אתם, הדרג צבאי והדרג המדיני, שבמשמרת שלכם זה קרה, אתם חייבים לנו תשובות. הייתם צריכים לעשות את זה מזמן. מיוזמתכם, תוך הרכנת ראש ולקיחת אחריות. בשבוע החולף הצבא גילה אחריות והציג לנו תחקיר אמת, אמיץ וללא טיוחים ובלי לעגל פינות. כל כולו אחריות והכאה על חטא. ואתם ממשלת ישראל, איפה אתם? במשמרת שלכם זה קרה! אדוני ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעוד מספר דקות אהיה ביציע לצד עשרות משפחות ממועצת אוקטובר. כולנו הגענו לכאן, לבית העם, כדי להסתכל לך בעיניים ולדרוש ועדת חקירה ממלכתית.״
הרב אלחנן דנינו, אביו של אורי ז"ל שנרצח בשבי חמאס אמר: "לא אפנה מכאן אל אותו האיש שאתם פונים אליו בדרישה להקמת ועדת חקירה ממלכתית, כי את ליבו אנחנו לא מוצאים כבר למעלה מ-500 יום. אני פונה אל המחוקקים – תסתכלו על האנשים האלה בעיניים ותראו עיניים של הורים שילדיהם נטבחו, נרצחו, נשרפו ונאנסו. ולהם אתם אומרים – 'לא?'
גם כך העם הזה עובר דבר מאד כואב וההורים האלה עוברים יום יום ושעה שעה כאב נורא יחד עם שאר האחים שנשארו בבית. אבל אתם לא חשים ברגע באותו המקום.
ואתם, הורים יקרים, אני מבקש את סליחתכם על כך שעד לא מזמן לא הצטרפתי למאבקכם. האבל האישי שלנו קשה מאד, עדיין קשה. אעשה כל שלידי למען שתקום אותה ועדה ראויה ומקובלת על כולנו"
עוד נמסר ממועצת אוקטובר: אתמול שלחנו מכתב לאמיר אוחנה יו״ר הכנסת, בו הודענו על כוונת עשרות משפחות שכולות להגיע ליציע האורחים ולצפות בדיון על הקמת ועדת חקירה ממלכתית.
האלימות שמופנית כלפי משפחות מועצת אוקטובר איננה מתקבלת על הדעת. היום אנחנו מרגישים גם על גופנו את האלימות של ממשלת ישראל כלפינו, זאת אותה אלימות שמנסה למנוע מאיתנו תשובות על המחדל שהוביל למות יקירנו.
יו״ר הכנסת צריך להתפטר עוד היום. בהוראתו משפחות שכולות מוכות כעת על ידי משמר הכנסת, מדינת ישראל כולה מתביישת בו.