מבקר המדינה השלים באחרונה את תשאול שרי הקבינט המדיני ביטחוני על רצף האירועים שקדמו לשבעה לאוקטובר.
ממצאי השיחות של צוות הבדיקה עם השרים, נראה כי אנשי המבקר מתמקדים לא רק בתפקוד של חברי השרים עצמם, אלא גם בשאלה האם כוחות הביטחון סיפקו מידע מקיף ושלם על המצב או שאולי הוסתר מידע חשוב ורלוונטי.
לפי פרסום ראשון היום (חמישי) של Yent, חלק מהשרים נשאלו האם הם בקיאים בסוגיות הביטחוניות ובחומר שהוגש לעיונם.
לפי הכתבה שפרסם העיתונאי נטעאל בנדל, אנשי המבקר ביקשו לדעת מהשרים איך וכיצד הייתה באפשרותם לאתגר בשאלות את הדרגים הביטחוניים. הם התבקשו להשיב האם הם דרשו הסברים והרחבות מהדרגים המקצועיים והאם היו מקרים שסורבו על ידי אנשי כוחות הביטחון.
בתוך כך, השר לשעבר גלנט שהתקשה להשיב לשאלות תוך כדי המלחמה, אפשר לפני שפוטר לאנשי המבקר להגיע אל לשכתו במשרד הביטחון ולהעתיק לכונן נייד את כל המידע שבו.
חלק מהשרים כבר דיווחו לאנשי מבקר המדינה כי בהרבה מקרים המידע שהוצג להם בדיונים היה מצומצם ולוקה בחסר וההחלטות התקבלו בצורה חפוזה וללא דיון מעמיק בפרטים.
רק שרים שאכן דרשו בתוקף, הרחבות ומידעים מהדרגים המקצועיים, נענו וקיבלו פרטים נוספים.
לפי התחקיר הראשוני, במקרים מסוימים שרים הצביעו בעד עמדת ראש הממשלה רק בגלל שיקולים קואליציונים ומבלי להבין עד הסוף על מה הם מצביעים.
בנוסף, גם ראש הממשלה עצמו צפוי להיות מוזמן לתשאול על ידי מבקר המדינה - ובדו"ח הסופי צפוי להיות פרק מיוחד על תפקודו של ראש הממשלה, ולצורך כך יזומנו לתשאול גם המזכירים הצבאיים שלו, כחלק מבדיקת המבקר את תפקודו של נתניהו עצמו ואת מערכת היחסים שלו עם הצבא.
המבקר כבר העביר בקשה למזכירים הצבאיים בלשכת רה"מ לרכז את כל המידע המודיעיני שהועבר לראש הממשלה, בדגש על רצועת עזה.
לפי הדיווח ב Yent , גם גורמים בשב"כ שהתבקשו למסור מידע לצורך בדיקת המבקר עשו זאת ברוחב לב ובפתיחות תוך שהם נותנים גישה ישירה למחשבים ולמידע שהועבר לפני המלחמה לצמרת הממשלה.