בתגובה לעתירה שהוגשה לבג"ץ ע"י התנועה לאיכות השלטון בדרישה לחייב את שר המשפטים להסביר מדוע הוא איננו מכנס את הוועדה לבחירת שופטים כדי למנות שופטים ונשיא לבית המשפט העליון - השר יריב לוין, הגיש היום (ראשון) את תגובתו כי נתונה לו הסמכות כיו"ר הוועדה לבחירת שופטים לקבוע מתי הוועדה תתכנס ובאיזה נושאים היא תדון.
את השר לוין מייצג בעתירה באופן פרטי עוה"ד ציון אמיר ולא היועצת המשפטית לממשלה. השר לוין גם טען כי מינוי נשיא ושופטים לעליון יקבע רק בהסכמה רחבה ואם ביהמ"ש לא ידחה את העתירה הרי "שמדובר ברפורמה שיפוטית בשיטת בחירת השופטים הנוהגת בישראל למעלה משבעים שנה",
בתצהיר התשובה נטען כי העיכוב בבחירת נשיא קבוע לבית המשפט העליון נובע מחילוקי דעות מהותיים בין חברי הוועדה לבחירת שופטים בנוגע לאופן הבחירה ולזהות המועמד הראוי. לוין מציין כי הוא פועל לגיבוש הסכמות רחבות בנושא, וכי הדבר דורש זמן ומשא ומתן מורכב.
בתגובה לטענות בדבר הפגיעה בתפקוד בית המשפט העליון, טוען השר כי ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון השופט פוגלמן, ממלא את התפקיד באופן מלא ומקצועי, וכי אין פגיעה בעבודת בית המשפט. עם זאת, הוא מציין כי הוא פועל לקידום בחירת נשיא קבוע בהקדם האפשרי, תוך שמירה על ההליך הראוי והמוסכם.
התנועה לאיכות השלטון מסרה בתגובה לתצהיר התשובה של לוין, כי השר מפר את חובתו החוקית לכנס את הוועדה לבחירת שופטים ולקיים דיון בבחירת נשיא לבית המשפט העליון, ובכך מתפרק מסמכותו ומונע במכוון דיון בוועדה. התנועה מדגישה כי על פי חוק בתי המשפט, על שר המשפטים לכנס את הוועדה כאשר יש צורך במינוי שופט, וכי הימנעותו מעשות כן מהווה הפרה בוטה של החוק.
הצגת כל התגובות