הקואליציה ממשיכה להתבוסס בבוץ של חוק הגיוס, והמגעים בניסיון להגיע למתווה חקיקה מוסכם בין מפלגת הליכוד והנציגים החרדים נמשכים כל הזמן.
עם זאת, לפי דיווח הבוקר (חמישי) של העיתונאית מירב ארלוזרוב ב'דה מרקר', אנשי המקצוע במשרד האוצר בודקים בימים אלו אפשרות להחמרת הסנקציות הכלכליות נגד משפחות חרדיות צעירות שבראשן אברך בגיל הגיוס שלא התייצב.
לפי הדיווח, צעדי הענישה שנבחנים כוללים ביטול ההנחות בארנונה למשפחות חייבי גיוס ומניעת סבסוד כספי לצהרונים בגני הילדים.
צעדים אלו נבחנים במקביל להטלת עונשים אישיים יותר ומפורטים כמו מניעת אפשרות להוצאת רישיון נהיגה לחייבי גיוס שלא התייצבו, איסור יציאה מהארץ, ובמקרים מסוימים אפילו הוצאת צו מעצר למי שלא הגיע ללשכת הגיוס.
כזכור, הקונפליקט הפוליטי הנוכחי בנושא הגיוס חסר תקדים בחריפותו, ולפי כל ההערכות הבעיה המשפטית של חקיקת חוק גיוס מוסכם מקשה מאוד על המגעים.
הצעד המרכזי שנבחן כעת בין הצדדים בקואליציה ועליו נסובו השיחות הארוכות של הנציגים החרדים עם שר הביטחון כ"ץ מהליכוד עסקו בהחזרת יעדי המכסות והניסיונות לכלול מגויסים בצורות שונות לתוך מכסת היעדים.
כזכור, 'כיכר השבת' חשף לראשונה את מאחורי הקלעים של המגעים והציג את אחד הפתרונות שעלה בזמן האחרון בקרב העוסקים בסוגיה, רעיון שעלה מקרב שורות הציונות הדתית והצבא לגורמים בדגל התורה וש"ס, כאשר נכון לשעת כתיבת הידיעה, הרעיון נתקל בביקורת עזה בקרב כלל העוסקים בנושא במפלגות החרדיות וככל הנראה גם בבתי גדולי ישראל.
בסיס הרעיון הוא, שהמדינה וצה"ל יסכימו לדחות את גיוסם של כל מי שרשום בישיבות הגדולות משירות צבאי - אך רק עד גיל 22. ומגיל 22, תחול חובת גיוס על כלל תלמידי הישיבות והכוללים, והצבא יגייס כראות עיניו ולפי מה שיחליט שמשרת את צרכי הצבא.
לפי ההצעה, תלמידי הישיבות והכוללים שיגויסו לפי החלטת הצבא, יעברו למסגרות צבאיות שיותאמו ע"י הצבא למגזר החרדי. וכאמור, לפי החלטת צה"ל, מספר המתגייסים השנתי יפטור מגיוס את כל השאר. במידה והחוק אכן יחוקק כל הצווים שנשלחו עד כה יבוטלו.
הצגת כל התגובות