![למצולם אין קשר לכתבה](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=webp,fit=contain,width=1200/2012/05/29/9e7d8f70-f184-11ee-9d42-67d800702bc8__h276_w500.jpg)
בעקבות ריבוי המסתננים, דרום תל-אביב הופכת לאט-לאט למדינת עולם שלישי: הלילה (שלישי) נעצר מסתנן מאריתריאה בחשד שפרץ לבית ותקף את בני המשפחה באלימות קשה. מעצרו הוארך בארבעה ימים.
אחת מבנות המשפחה, אותה תקף החשוד, נאבקה בו דקות ארוכות עד שהפליט נאלץ להימלט מהבית.
לאחר יומיים, כשהיא פצועה וחבולה, היא הגישה תלונה לתחנת המשטרה. החוקרים הגיעו לבית ולקחו טביעות אצבע. הלילה, כאמור, נלכד הפליט החשוד בפריצה ובאלימות.
לפני שבוע דווח ב'כיכר השבת' על יוזמה חדשה של משמר השכונות: קורסים בהגנה עצמית לתושבי דרום תל-אביב.
תחת הכותרת "מחזירים את הביטחון לשכונה", נכתב כי בעקבות מעשים שונים של חטיפות תיקים, תקיפות ילדים והתפרצות ולנוכח התחושה כי אין משטרה ואין שלטון יש "להגן על עצמנו ונרשמים לקורס הגנה עצמית בשכונת התקווה".
מפגש הפתיחה יתקיים בעוד שבועיים וייערך בגן התקווה. מדובר בקורסים של קרב מגע, טקוואנדו, וטי צאי, אותם יעבירו מדריכים מקצועיים מאזור השומרון.