כיכר השבת

"עלוב שהחרדים מתייעצים עם רבנים"

הדוברת היא חברת מועצת ירושלים, לורה ורטון מרשימת מרצ. ורטון התעמתה עם חברי מועצה חרדים. יוסי דייטש קרא לעברה: "תתביישי לך". מחר: הפגנה מול העירייה. בשעה שחברי המועצה התגוששו בניהם, בשכונת רמות עצמה התכוננו להפגנה שתקיים מחר בשעה 10 בבוקר בכיכר ספרא. ההורים שטענו כי הדירה ברחוב אשכולי, אינה ראויה לשמש כגן ילדים

| 38 | כיכר השבת |
דגלי מפלגת מרצ
דגלי מפלגת מרצ (פלאש 90)

שכונת רמות בירושלים לא מספיקה לנפק כותרות. בישיבת הנהלה שנערכה היום (שני) בבניין העירייה בירושלים, נגררו חברי המועצה החרדים לעימות עם חברת המועצה לורה ורטון מרשימת מרצ, שטענה לסחטנות חרדית. "חצופה", השיב לה סגן ראש העיר אליעזר שמחיוף. "תתביישי לך" ענה גם חבר המועצה יוסי דייטש. בשיחה עם כיכר השבת אמרה ורטון "זה עלוב בעיני שחברי המועצה החרדים לא יכולים להביע דעה ברורה בלי להתייעץ עם הרבנים".

מחר מתכננים תושבי שכונת רמות הפגנה בכיכר ספרא כשעל הפרק נושא מצוקת גני הילדים. "זה לא משנה אם הילד הוא ערבי, חרדי, חילוני, דתי", כתבה לראש העיר אחת האמהות. "ילד הוא ילד, ועל העיריה לדאוג לו".

רמות ללא הפסקה.

ישיבה סוערת

היום (שני) התקיימה ישיבת הנהלה לחברי הקואליציה בעיריית ירושלים שעסקה בין היתר בנושא הקצאת משאבים לחינוך הקהילתי (מתנסי"ם) בשכונת רמות. בצעד מפתיע משהו, הביעו חברי המועצה החרדים תמיכה במינוי מנהל קהילתי חרדי, לצד אחר שישמש עבור הציבור הכללי. חברת המועצה לורה ורטון מטעם סייעת מרצ במועצה תהתה מדוע פתאום החרדים החליטו לתמוך בהצעה. "היה חשוד בעיני התפנית הזו בקולם. שאלתי אם עוד פעם ראש העיר נכנע או ייכנע לדרישות של החרדים בתמורה להתרצות שלהם", אמרה ורטון לאחר הישיבה.

מנגד טענו החרדים כי הסכימו בדיעבד כבר לפני חודשיים לסידור של מנהל חרדי לצד מנהל לציבור הכללי, בתנאים מסוימים, ביניהם: העברת כל המשפחתונים החרדים לטיפולו של המנהל החרדי לכשימונה.

ורטון לא חסכה במילים וטענה לסחטנות חרדית כשמנגד חברי המועצה החרדיים, מחו בה בתוקף. "אנחנו לא גלגל חמישי תכניסו את זה לעצמכם טוב לראש", הטיח בה סגן ראש העיר אליעזר שמחיוף.

לורה ורטון הסכימה כי ייתכן ויש אי אלו עיוותים בשכונת רמות לרעת החרדים, אך לדבריה גם בחלקים אחרים בעיר הם קיימים. "אפשר להשוות את המדרכות של רחביה למזרח העיר למשל? אי אפשר לבכות רק על רמות".

מועצת העיר ירושלים עתידה להתכנס ביום חמישי השבוע בכדי להצביע על ההסדרים החדשים במנהל הקהילתי בשכונת רמות.

גן נעול, אחותי

בשעה שחברי המועצה התגוששו בניהם, בשכונת רמות עצמה התכוננו להפגנה שתקיים מחר בשעה 10 בבוקר בכיכר ספרא. ההורים שטענו כי הדירה ברחוב אשכולי, אינה ראויה לשמש כגן ילדים, קיבלו לאחרונה חיזוק בדמות צו סגירה שנחתם על ידי משרד החינוך. "החצר והמבנה אינם ראויים לשמש כמוסד חינוכי מבחינה בטיחות" כתב דני ירמיהו, קצין הבטיחון של המשרד.

"משרד החינוך רואה את הטיפול בבטיחות כדבר בסיסי ומחייב לבריאותם ושמירתם של התלמידים, סגל עובדי ההוראה ובעלי התפקידים במוסד החינוכי ובפעילותו".

גורמים בעלי תפקיד בשכונה טענו במכתב לראש העיר כי האחראים למצב המתוח בשכונה הם חברי המועצה מסייעת יהדות התורה ושמטרתם להשתלט על רחובות שנחשבים "ציוניים" כלשונו. אותו גורם הוסיף וכתב כי "רצונם של נציגי יהדות התורה בהתחרדותה של העיר כולה כששכונת רמות מהווה עבורם אתגר מיוחד" לשון המכתב.

הורים רבים שקראו את המכתב, שלחו תגובות רבות לעיריית ירושלים. "הזעזוע שלי למקרא השקרים האלו הוא פשוט עצום", כתבה אחת האמהות. "אני דור שמיני פה בירושלים. סבי הוא ניצול פרעות תרפ"ט. אז שהוא יחליט שאיננו ציונים ושאיננו שווי זכויות?" כתבה האם בזעם.

אמא אחרת כתבה: "לא ייתכן שיש כיום ברמות כיתות גן עם כ- 30 בנות בכל כיתה שלומדות בדירות שכורות". האם הוסיפה וציינה כי אחת מהכיתות נמצאת בסלון של אחת מבנות הכיתה.

בשלטי ההפגנה אותם יישאו ההורים מחר נכתב: "זאב לנדנר, ניר ברקת אל תשתמשו בילדים שלנו לפוליטיקה שלכם" וכן "משהו רע קורה ברמות".

כמו בפעמים קודמות, גם הפעם מתכננים ההורים להביא את ילדות הגן, שהפעם נותרו ללא קורת גג כלל "תחושת הקיפוח פה היא עצומה" אמרה אחת האמהות של ילדות הגן "ויום אחד - כמו כל סיר לחץ - היא עשויה להתפוצץ בפרצוף של מישהו".

תוכן שאסור לפספס
38 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
24
היא רוצה שכולם יתייעצו עם יו"ר מועצת הגדולים של מר"צ הרה"צ אבו מאזן שליט"א
מרקו דוידסון
23
אני מדגיש קצת ! , כל מגמתינו היא לחיות חיים של תורה וזה ניתן רק ע"י ייעוץ מאנשי תורה , אבל יש דברים שאינם שייכים לדעת אנשי התורה , כשיש צורך לחוקק חוק רווחה טהנחה בארנונה וכל מיני מיסים אין צורך להתייעץ עם רב שאפשר לסמוך על הפוליטיקאי בדבר זה , וכל זה מדובר רק בפוליטיקאים שיושבים ומקדישים זמנים רבים
סאלם פיאד
מדובר פה על עקרונות שגדולי הדור הורו לשליחי הציבור לעמוד עליהם. א"כ מה לך כי תלין ותאמר.. "קצת" או "לא קצת". בוש והיכלם.
יוני
22
הרבה פעמים הרב לא יודיע שום דבר מייעץ ברפואה הבן אדם הולך לאיבוד מהייעוץ שלו ויש צדיקים קדושי עליון שכן אפשר להיתייעץ איתם
אברהם

הצגת כל התגובות

21
ששומעים לדעת תורה!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אלחנן
20
בני למרצ היא צודקת
אבישי
"חסיד מיוחד" ברשע.וסופכם שכל המרץ שאתם משקיעים באתר הזה בפשע ורשע נגד רבנים,ישקע עמוק באדמה יחד איתכם. לא פלא על כיכר שמציגים תגובתכם.כי אצליהם אין תג מחיר. לפחות לא בעולם הזה.
אביגיל
שניכם לא רוצים שניתייעץ עם גדולי ומאורי התורה שליט''א, תתבייש לך, את הדעות המוזרות שלך תגיד במקומות אחרים.
העדה החרדית
19
שיפתחו מחאה לקבלת גנים נורמליים אולי זה יעזור
חן
18
רֵאשִׁית חָכְמָה - יִרְאַת ה', שֵׂכֶל טוֹב לְכָל עֹשֵׂיהֶם. אתם מרצ הבאת לעם היהודי בזה שהגויים ותרבותם אור לכם, רק חורבן ומלחמות כל שנה והרג רב בכבישים ועוד. עם מי אלה רוצים שיתייעצו? עם אוכלי טריפות שידוע שאוכל לא כשר מטמטם את המוח? רבנים הם שליחי השם להביא גאולה לעם היהודי ולכל העולם, דרך לימ
א. לוי
17
לא התבייש להוציא מכתב רשמי לראש העיר ובו הוא משקר ומשקר ומשקר לדוג', שהמחאה הזו היא פוליטית ואין מצוקה אמיתית, שיש גנים ריקים בשכונה בידי מנח"ח שלא בשימוש (הוא הביא כתובות שלהם אבל שכח לציין שהם ברמות א' וד'), שהגנים הקיימים לומדות ילדות פחות מגיל 3! , שרוב רובם של הילדים מגיע בהסעות ובכלל לא מתגור
רות
16
חמור נוער...(מס' ברכות,ג',ע"א)
"בדיחותא"
15
אני אף פעם לא התיעצתי עם רבנים ואני לא מרגיש שהפסדתי משהו, לפעמים זה כיף לטעות כי בלי טעויות העולם משעמם
בר כוכבא
בחיים הפרטיים זכותו של הפרט לשאול וזכותו לא לשאול בחיים הציבורים הנציגים של הציבור החרדי הם עושי דבריהם של הרבנים וכל דבר טעון הסכמתם הציבור החרדי לא בוחר לנציגיו הוא בוחר בגלל הציות לרבנים
שפוי
הנה לכם "חסיד מיוחד" ברשע מס' 2 . לאט לאט מתגלים הפרצופים שאחרי המסיכות.כמו ב..האיטי. כך יהיה גורלכם. פשוט רשעים מבטן ולידה.
אביגיל
היכן המושג שלך של ''ועתי ככל אשר יורוך''? לא תסור מן הדבר אשר יאמרו לך ימין ושמאל?
אוריע
אם לא הלכת לשאול אז מה שייך ככל אשר יורוך
בר כוכבא
רק אםפר לך מעשה קטן מהבעש"ט זי"ע,ששאל עשיר אחד ,שעשה טובה לבעש"ט,מה אתה צריך.אמר העשיר,ב"ה יש לי רב(זוכרים מי אמר את זה?)ואין אני צריך לכלום.אולם בסוף התברר(המעשה ארוך,כמו שאמרתי בהתחלה.)שלעשיר היה צורך דחוף באיזה ענין והבעש"ט ראה זאת ברוה"ק. (כמוני.רק שאני צנוע קצת.)תדע ידידי שאתה טועה.ובלי יעוץ מר
"בדיחותא ?
14
תתעורר!!!!
לייבי
13
כאחד שמכיר מקרוב את החומר, הזעם פה ברמות הוא כל כך עצום, שלא ירחק היום וכיכר תחריר תהיה קטנה לעומת מה שיקרה פה. המיעוט החילוני בשכונה שולט פה על כל המבנים, והילדים החרדים צריכים להצטופף בבתים, ועוד זאב לנדנר שבמקרה הוא איש דתי, מפרסם בתקשורת דברי כזב שהוא בעצמו כותב, שהם מהשערה בעלמא, רבותי, תתעוררו
יוסי
12
ומה שהולך אצלנו יותר טוב????שמים בית ספר חילוני שחצי ריק מחוסר רישום בתוככי שכונה חרדית???? ולא נשכח שהעיריה מממנת להם הסעות.... כי הם מסכנים לא מספיק הם צריכים להסחב לשכונה חרדית שגם ההסעות יעלו להם כסף???????. וכל זה בזמן שילידנו לומדים בחוסר תנאים משווע...........
חיים
11
אם כבר, עדיף להתייעץ עם אנשי מקצוע רלוונטיים. מה, מישהו כאן באמת מאמין שרב מבין יותר טוב מאקולוג בנושאים סביבתיים, למשל? שרב מבין יותר טוב מביטחוניסט בנושא שחרור מחבלים? וכו'...
תפסו לי את השם
10
ולא סקופים זולים
יורי
9
היו צריכים להחזיר למה כולם בשקט??
אילה
8
אני רואה יש עוד גולשים שממשיכים לנענע... את חבריהם. ארבע מנים נגמר. עכשיו יש 120 ...(פחות כמה. הנחה ל"בחורי ישיבות") "ואם הגיע זמן קשה רק לשמוח יש".אפי עם מעט בדיחות קרש כמו שלי. (טוב שאתה יודע את זה.) מה אתם,בעלי בית של העולם? העולם הזה לא שוה אנחה אחת. איפה אתה יוחאי אוהב ישראל. התגע
"בדיחותא"
7
על שאתה עומד על משמר היהדות ושומע בעצת גדולי בדור.
יהודה
6
את העולם. לא במקלות והפגנות כמו המשועממות. רק בריבוי תורה ותפלה והשתדלות בדרכי נעם. עוד יבוא הבן שגדל לביתם של משועממות ויאמר אמא,תכירי את החמוד. זה מחמוד. אנחנו עוד מהגן ביחד. טובים השניים מן האחד.
המשורר.
5
ואיך ההורים ברמות שותקים בלי גן?? הייתי מרימה אותם על כזה דבר!
מירי
4
רק בגלל שיש אטימות מוחלטת מצד עיריית י-ם?
אריה לייב
3
שהנציגים לא עושים כלום????
חנני
2
ועוד אח"כ הם רוצים שיקשיבו להם. בושה!!
חני
1
ככול שהממשלה תירצה לפנות ישובים הם יזיזו את הזרקורים כלפי היהדות בכלל והדתיים וחרדיים בפרט שימו לב !!! כל הדתיים צריכים להיתאחד!
יעל
אולי גם יעניין אותך
בארץ