כיכר השבת

הזוי: שמאלנים הכריזו על מדינה פלסטינית

אנשי השמאל הקיצוני ערכו היום (חמישי) אירוע מחאה בו הכריזו "על הקמת מדינה פלסטינית על בסיס גבולות 1967", כך לפי הודעתם. עשרות אנשי ימין שהגיעו למקום הפריעו לקיום האירוע וקראו לאנשי השמאל "בוגדים". שוטרים הפרידו בין הצדדים, והסדר שב למקום. האירוע הסתיים כעבור זמן קצר (בארץ)

| 14 | כיכר השבת |
הפגנת שמאל. ארכיון
הפגנת שמאל. ארכיון (פלאש 90)

אנשי השמאל הקיצוני ערכו היום (חמישי) אירוע מחאה בו הכריזו "על הקמת מדינה פלסטינית על בסיס גבולות 1967", כך לפי הודעתם.

עשרות אנשי ימין שהגיעו למקום הפריעו לקיום האירוע וקראו לאנשי השמאל "בוגדים". שוטרים הפרידו בין הצדדים, והסדר שב למקום. האירוע הסתיים כעבור זמן קצר.

והנה ההסבר של השמאלנים לאירוע ההזוי: "מדובר באירוע מחאה לקראת ההצבעה הצפויה באו"ם בחודש ספטמבר בנושא".

בין החותמים על "הצהרת העצמאות מהכיבוש", 17 חתני וכלות פרס ישראל. בין השאר חתמו: שולמית אלוני, פרופ´ יהודה באואר, יאיר גרבוז, פרופ´ מנחם יערי, אלכס ליבק, חנה מרון, ארי פולמן, פרופ´ זאב שטרנהל ועוד.

לפי ההצהרה, "בארץ ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו. בפלסטין קם העם הפלסטיני, בה עוצבה דמותו. לפני 63 שנים, ביום שישי, הוקראה במקום זה הכרזת העצמאות של ישראל. ההכרזה הבטיחה ´שוויון זכויות גמור ללא הבדל דת, גזע ומין´. ההכרזה הושיטה יד לשלום לכל שכנינו. ההכרזה נשענה על החלטת החלוקה של האומות המאוחדות, שקראה להקמת שתי מדינות בארץ ישראל - מדינת לאום דמוקרטית יהודית ומדינת לאום דמוקרטית ערבית. זו זכותם הטבעית של העמים היהודי והפלסטיני: ´להיות ככל עם ועם עומדים ברשות עצמם במדינתם הריבונית´".

"אירוע מנותק מהמציאות"

שר התשתיות עוזי לנדאו מסר בתגובה להפגנה כי "מדובר באירוע מנותק מהמציאות. בעוד שברחבי המזרח התיכון בוערת שריפה, המדליקה את אש הפונדמנטליזם, בוחרת קבוצה של אנשים מתוכנו לזרוק גפרור נוסף לתוך האש הגדולה הזו כמה מאותם אנשים אמנם קיבלו את פרס ישראל, אבל הם לא קיבלו אותו על הבנה פוליטית או תבונה מדינית".

עוד נכתב, "עצמאות שני העמים מחזקת זו את זו, היא צורך מוסרי וקיומי כאחד, והיא הבסיס לאפשרות לשכנות טובה. אנו קוראים לכל אזרחי ישראל, לכנסת, לממשלה, לכל האזרחים בעולם ולממשלותיהם להכיר בשתי המדינות, בהן צריכות להתבטא זכות ההגדרה העצמית של שני העמים, כמו גם העקרונות הכלליים של הדמוקרטיה והשוויון".

סגן שר החוץ, דני אילון, אמר לעומת זאת כי: "צעדים כאלה רק מרחיקים את הסיכוי לפיוס ולהקמת מדינה פלסטינית, ויוצרים תקוות שווא בקרב הפלסטינים על כך שיוכלו להקים מדינה בצעדים חד-צדדים ללא משא-ומתן עם ישראל. היה טוב יותר לו המפגינים היו משכנעים את ההנהגה הפלסטינית להגיע לשולחן המשא ומתן".

חבר-הכנסת מיכאל בן-ארי אמר בתגובה להפגנת השמאל כי "אם היה צריך הוכחה שהשמאל בישראל חבר לגרועים שבאוייבינו, סובול וחבריו ששנאת ישראל מנחה אותם מספקים לנו זאת. מדובר בחולי נפש המתחבקים עם רוצחי ילדים יש לקחת מהם את פרס ישראל".

תוכן שאסור לפספס
14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
בס"ד "הרב" אריה דרעי הוא חבר של השמאלנים בממשלה!!!! הגיע הזמן שהחרדים שאוהבים אותו (אינני מכליל את כל החרדים) - יפסיקו להעריץ אותו!
מתנחל
7
הם למדו את זה מאנשי נטורא קרטא עם נשיא אירן. זה הסקריקים החילונים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסף 90
6
שהקביעה הקובעת לדעתם(אם אפשר לקרא לזה דעת) זה מה שקבעו אומות המאוחדות הכולל בתוכם גם שונאי ישראל מובהקים גם כושים גם אינטרסנטים וכו' וכו' ואף קורטוב של אמת אין שם אבל דברי הקב"ה שהכתיב בתורתו שארץ ישראל זה לעם ישראל כשמה כן היא ארץ של ישראל זה אינו קובע. יותר עקום מזה אי אפשר. אנשים האלו הם מקבלי פ
משה הליטאי

הצגת כל התגובות

5
"בוגדי השמאל"!
רז בן מנחם
4
ימח שמם של כל השמאלנים ביחד עם הערבים איתם ביחד אינשאלללה ימותו במיתה משונה!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מאיר
3
אם השמאלנים רוצים להחזיר שטחים שיתנו קודם כל את ביתם לערבים! הרי זה ידוע שאם הערבים יתחילו לשלוט על שטחים אלה, הם יפגעו בנו בצורה קשה! אז שמאלנים יקרים צאו מהסרט שאתם חיים בו ועכשיו! אם אתם רוצים הקמת מדינה ערבית ,תעזבו את הארץ כבר עכשיו
מתנחלת
ב ו ד י ו ק!!!!!!!!!!!!!!!
אוראור
2
שהקביעה הקובעת לדעתם(אם אפשר לקרא לזה דעת) זה מה שקבעו אומות המאוחדות הכולל בתוכם גם שונאי ישראל מובהקים גם כושים גם אינטרסנטים וכו' וכו' ואף קורטוב של אמת אין שם אבל דברי הקב"ה שהכתיב בתורתו שארץ ישראל זה לעם ישראל כשמה כן היא ארץ של ישראל זה אינו קובע. יותר עקום מזה אי אפשר. אנשים האלו הם מקבלי פ
משה הליטאי
1
מדינת ישראל תחולק כי היא מושחתת מאוד אולי גם גרוע מי יקרה ויעננו הציונים ויתנו עלינו עבודה קשה בחומר ובלבנים וישתפו החרדים והחסידים פעולה וימירו כבודם בתבנית שור אוכל עשב לא כמו משה רבינו שראה את עוננו ואת עמלנו וירד אל העם ויראה את סיבלותנו. מה שאתם לא משלמים וצורכים אנחנו משלמים אוכלי חינם אוכלי
פראנק בז לרשעים
אולי גם יעניין אותך
בארץ