אין גבול לאטימות: בית המשפט העליון של מדינת ישראל הורה על אטימת בית-כנסת ביישוב מעלה שומרון, משום שהוא נבנה שלא כחוק.
מדובר בבית-כנסת גדול המשמש כ-20 משפחות המתגוררות בשכונת אל מתן שביישוב. הוא פועל כבר כשנה וחצי ומשמש מבצר של תורה ויראה.
לפני כמה חודשים עתרו כמה ארגוני שמאל (הבולט שבהם "יש דין") לבג"ץ, בטענה כי בית-הכנסת נבנה על אדמה פלסטינית. בג"ץ לא חרג ממנהגו ומיהר לפסוק נגד המרכז הרוחני היחיד של תושבי השכונה. בתוך שישים יום, נאמר בפסיקת בג"ץ, יאטמו את בית-הכנסת.
שישים יום חלפו מאז, ותושבי השכונה מנסים להתמודד עם רוע הגזירה בדרכים שונות. במקביל לקמפיין רחב היקף תחת הכותרת "בית-כנסת מחריבים, מסגד משפצים", נעשתה פנייה לדמויות רבניות וציבוריות כדי להפעיל לחץ על הממשלה ועל העומד בראשה.
הקמפיין החריף קולע היטב למתרחש בשטח. מרחק כמה עשרות קילומטרים מהמבנה המדובר, פועל מסגד שבעבר הוצא נגדו צו הריסה. "האפליה זועקת לשמים", אומרים תושבי אל מתן. "איש לא נקף אצבע כדי ליישם את החלטת בג"ץ בעניין המסגד. כעת הוא משופץ, בזמן שזרועות החוק של ישראל נערכות להחרבת בית-הכנסת".
מי שנחלץ לעזרתם של התושבים הוא הראשון לציון והרב הראשי לישראל, הרב שלמה-משה עמאר. הרב עמאר, השוהה בימים אלה בבאקו, אזרבייג´ן לרגל חנוכת מרכז חינוך יהודי, שיגר מכתב לראש-הממשלה בנימין נתניהו ובו הוא מבקש שיחוס על התושבים וימנע את הרס בית-הכנסת.
"בקשתי לכבודו", כותב הרב עמאר לנתניהו, "שינצל סמכותו לפנות שוב לבג"ץ להביא את עמדת הממשלה והעומד בראשה בדרך שתמנע אטימת בית-כנסת ביישוב יהודי".
במכתב משווה הראשון-לציון את אטימת בית-הכנסת לחורבן בתי-הכנסת בגוש קטיף, ומפציר בו לפעול שהדבר לא ישוב על עצמו.
תושבי היישוב לא מסתפקים כאמור בלחץ הציבורי, ומתכוונים לערוך היום (שני) עצרת מחאה מול המסגד ההולך ומתחדש, סמוך ליישוב יצהר.
ואם למרות כל המאמצים בית-הכנסת ייסגר? התושבים מסרבים לפרט אם יפעילו כוח פיזי נגד אוטמי בית-הכנסת, ומבטיחים שלא ישבו בחיבוק ידיים ויקבלו זאת כגזירה משמים.
הצגת כל התגובות