כיכר השבת

הרב יונה מצגר:

"ההכשר של הרבנות - אינו נופל מהבד"צים הנחשבים"

"הבשר החלק הוא אכן למהדרין מן המהדרין, לא פחות מהבדצ"ים הנחשבים" - כך אומר הרב יונה מצגר במהלך ביקורו שערך במפעלי השחיטה בארגנטינה. וגם: הרב מצגר חושף את הטריקים של יבואני הבשר - המבריחים לישראל בשר טריפה המציף את השוק (בארץ)

| 14 | כיכר השבת |
"ההכשר של הרבנות - אינו נופל מהבד"צים הנחשבים"

הרה"ר לישראל הגר"י מצגר ששב השבוע מביקורת כשרות במפעלי השחיטה בארגנטינה – ממנה מיובא כ-80% מבשר הבקר הנמכר בישראל – אומר בסיכום המסע כי הבשר החלק הנושא את חותמת הכשרות של הרבנות הראשית אינו נופל ברמת כשרותו מזו של הבדצי"ם המקובלים והנחשבים ביותר.

הרב מצגר ביקש לעמוד מקרוב אחר מילוי הנהלים וההנחיות המחמירות של מערך הכשרות שמטעם הרבנות הראשית שבראשו הוא עומד, ושאלו אכן מיושמים הלכה למעשה ע"י צוותי השחיטה.

הרב הראשי לישראל, מלווה בראש מחלקת שחיטת חו"ל ברבנות הרב עזרא הררי-רפול, ערך ביקורות במספר מפעלים בדרום אמריקה ועקב אחר תהליך השחיטה. הרב הביע סיפוק רב מהתנהלות הצוותים הפועלים במקום, אך עם זאת ביקש לבצע מקצה שיפורים בהליך סימון הבשר, כאשר עד עתה עבר הבשר מיון וסימון בין הכשר ובין הגלאט ואילו הבהמות שנמצאו טריפות הושלכו הצידה ללא סימון מזהה. הגר"י מצגר דרש כי להבא יסומנו גם הטריפות בחותמת אזהרה, זאת למניעת מכשול כתוצאה מעירוב חלילה עם הבשר הכשר.

בנוסף, ביקש הרב הראשי להנהיג מספר הידורים נוספים בהליך ההכשרה והמליחה.

כידוע, ע"פ חוק הבשר הכשר, הרבנות הראשית לישראל הינה הגוף היחיד והבלעדי האחראי על תחום יבוא הבשר בארץ והגר"י מצגר מתוקף תפקידו כנשיא מועצת הרבנות הראשית לישראל מופקד על מערך הכשרות בישראל ובכלל זה על שחיטת הבשר המיובא.

הרב הראשי הדגיש במהלך הביקור כי מטרתו היא לבצר את חומות הכשרות ולהביא לכך שגם הציבור בישראל יידע שניתן לסמוך במאת האחוזים על חותמת הרבנות וכי הבשר החלק הוא אכן למהדרין מן המהדרין, לא פחות מהבדצ"ים הנחשבים - מה גם שהשוחטים בצוותי הרבנות הנם חברים גם בצוותים של הבדצי"ם.

***

במהלך ישיבת ועדת הכשרות שהתקיימה השבוע ברבנות הראשית, סיפר הגר"י מצגר כי במהלך הביקורת התוודע לעובדה חמורה ולפיה יבואנים שונים מפרשים את המונח "בשר" כך שרק חלקי הבשר החיצוניים של הבהמה הינם באחריות הרבנות הראשית, אך חלקי הפנים כגון כבד, ריאות ושקדים, אינם בכלל המונח "בשר" וכביכול אין לרבנות סמכות פיקוח עליהם. "כך בעצם, נכנסים לישראל חלקי פנים של בהמות שהן עלולות להיות טריפות מדאורייתא", אמר.

עוד ציין הרב הראשי כי פרשנות זו, לצערו, זכתה לגיבוי ביהמ"ש וכי יש לפעול בהקדם לתיקון חוק יבוא הבשר, כך שיוגדרו גם חלקי הפנים כבשר המפוקח ע"י הרבנות הראשית לישראל.

תוכן שאסור לפספס
14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
14
הוא מדבר ועל עופות שנשחטים בארץ הוא לא מדבר . מה ההבדל? שיטפל קודם בהכשר של הרבנות בארץ, זה אמור להיות יותר קל וגם יותר זול שנוכל לאכול עופות במחירים סבירים-זולים ולא במחירי בד"ץ י-ם ששוחטים אותנו עם העופות שלהם. [התכוונתי ששוחטים אותנו במחיר עם ההכשר על העופות]
13
יש להקים גוף רבני אחד לענייני כשרות ואין צורך בסניפים שהכשרים מסוגים שונים. תורה אחת הלכה אחת ואין צורך בלהוסיף החמרות. בקצב הזה של הכשרים יהיו עד רגע קט פרות וירקות עם הכשר על ירק חלק.
12
יש מספר אינדיקטורים שמראים שכל מכתב הוא המשך פסיכולוגי של הקודם.

הצגת כל התגובות

11
שוחט ותיק מיד מבחין שהרב מצגר פעם ראשונה בודק סכין שחיטה למצלמות ,ואם הרב מצגר הסיק ששחיטת הרבנות אינה נופלת מהבדצ"ים אז מה טעם בכך שהרבנות הראשית נתנה את ידה לקיומם של הבדצ"ים. שמעתי ברדיו שבכוונת מבקר המדינה לחקור את התנהלות אגף הכשרות ואף פורסם הדבר בעיתונים אין לי ספק שבדיקתו תעלה ממצאים חמורי
10
אין כמו בד"ץ
9
זה לא סוד שקצב השחיטות בבד"ץ הוא כרבע מהקצב ברבנות (למרות שלפעמים אלו אותם שוחטים). בקיצור אף אחד לא חושב שבגלל איזו הכרזה מאנשים כמו הרב מצגר או הרב עזרא רפול (שנגועים בענין הכשר הרבנות) כל ציבור האברכים יפסיקו לצרוך הכשרים מהודרים. לכן אין בידיעה זו שם משמעות מעשית.
8
אני רואה את זה מקרוב ממש אבל לא יכול לפתוח את הפה יש הרבה הפתעות...לפעמים השוחטים הם לא מאה ביראת שמים...
7
חשוב להבין את הערך העליון של אכילת כשרות בכל דבר ובמיוחד בשר ועוף. אוכל לא כשר ממש מטמטם את המוח ליהודי ומרחיק אותו מהדבקות בשם עד לעוורון, לא רואים את האמת! וזה נורא ואיום. חובה להבהיר לכל עם ישראל את חשיבות אכילת אוכל כשר, את חשיבות הכשרת הכלים וההפרדה בין חלב לבשר. אלה דברים ששומרים
6
מאמתי מצגר יודע לבדוק ריאה או לבדוק סכינים ואצל מי הוא למד
5
כל בשר שנכנס לארץ הוא גם בהכשר הרבנות אז בשר של שארית ישראל או הבדץ הוא מהודר למרות שיש עליו חותמת של הרבנות וחוץ מזה בטריפות של הכשרויות הטובות עוברות אוטומטית לרבנות ותודה לרב מצגר
4
אין הנחתום מעיד על עיסתו.
3
את מה שהם שוחטים, הייתי שם, והשוחטים עצמם לא נוגעים בזה, משפיק שהמהירות עוברת את 150 בשעה.
2
ממתי הוסמך הרב מצגר לשחיטה ולבדיקת סכינים על מנת שהוא יידע איך עורכים בדיקת סכינים(אני גוף ראשון) מה זה כל הקשקוש הזה בשר חלק, הרי כל מי שעובד בתחום יכול לומר בבטחה שאין לסמוך על בשר חלק מיובא של הרבנות הראשית לישראל , לא היום ולא אתמול הבעיות הן קשות ביותר כאשר הקרטל של הרבנות הראשית פועל רק מתוך מ
1
בד''ץ בית יוסף של מרן הגרע''י שליט''א והכשר של הרב מחפוד שליט''א ובד''ץ העדה החרדית
אולי גם יעניין אותך
בארץ