כיכר השבת

למי 'תפרו' את מכרז שיעורי התורה?

מכרז המציע תקציב תקדימי בסך חצי מליון ש"ח לעמותה המוסרת שיעורי תורה מעורר תמיהות רבות. בין הקריטריונים: מאות שיעורים של 45 דקות בשבוע. עיריית ירושלים על הטענות ללפיהן כאורה מדובר במכרז תפור: "העירייה דוחה ניסיונות לערב כביכול שיקולים זרים שאינם ממן העניין בהליכי המכרז" (חדשות, חרדים)

| 7 | כיכר השבת |
ראש עירייית ירושלים ניר ברקת
ראש עירייית ירושלים ניר ברקת (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

למי מייעדת עיריית ירושלים תקציבי ענק? עיריית ירושלים פרסמה הודעה בה היא מזמינה מוסדות להגיש הצעה למכרז למתן שיעורי תורה, שיעניק לעמותה אשר תזכה בו כ-500,000 שקלים בשנה. הקריטריונים למכרז מונעים התמודדות של תלמודי תורה, ישיבות וכוללים רבים.

במכרז שפרסמה העירייה נכתב: "עיריית ירושלים מזמינה מוסדות, הפועלים ללא כוונת רווח, להגיש הצעות לפעולה משותפת עם העירייה, בנושא מתן שיעורי תורה". הקריטריונים הנדרשים: עמותות המוסרות לכל הפחות 450 שיעורים בשבוע בעיר ירושלים, כאשר כל שיעור הנו באורך של לכל הפחות 45 דקות.

תלמודי תורה, ישיבות וכוללים, כמו כל עמותה המוסרת שיעורים לתלמידים עד גילאי 18 שנים, אינם יכולים להתמודד במכרז. כמו כן, על העמותות להוכיח ניסיון בביצוע השיעורים בכמות האמורה, בשנתיים האחרונות לפחות, עם פירוט על מקום השיעורים. כמו כן על העמותה להציג מחזור פעילת של מיליון ש"ח בשנה, לכל הפחות.

גורם המעורה בנושא אמר ל"כיכר השבת" כי הקריטרעיונים מעלים תהייה: "הרי על מנת לעמוד בקריטריונים האמורים, על העמותה להוכיח כי בכל רגע נתון היא מוסרת 5 שיעורי תורה ברחבי ירושלים. מה שנראה בלתי מתקבל על הדעת".

מנהל המכרז לואיס גולדברג מאגף חברה בעיריית ירושלים אמר בשיחה עם "כיכר השבת" כי התקציב בעומד על כחצי מיליון שקלים הינו תקציב תקדימי בעיריית ירושלים שהוקצה לבקשתו האישית של ראש העיר ניר ברקת.

יצוין, כי למרות העובדה שמדובר בתקציב המיועד לתרבות חרדית, המכרז אינו מנוהל על ידי האגף לתרבות חרדית בעיריית ירושלים אלא על ידי אגף חברה בעירייה.

מכת תפירת מכרזים ברשויות המקומיות

מאז עבר חוק חובת המכרזים בשנת 1992, החלה תופעת תפירת מכרזים במשרדי ממשלה ובשירות הציבורי. מכרזים שהוצאו מאז עבר החוק מכילים קריטריונים שלכאורה אינם נצרכים לצורך העבודה המבוקשת - אלא נועדו לצמצם את כמות הגופים שיכולים לגשת למכרז.

תפירת מכרזים על מנת לעקוף את החוק היא עבירה פלילית, כאשר ההערכות הן כי מדובר בעשרות מקרים כאלה מדי שנה.

לפני כמה חודשים פרסם מבקר המדינה, יוסף שפירא, דו"ח מיוחד בנושא תפירת המכרזים בו כתב כי "ברשויות המקומיות השתרשה במשך שנים תרבות מושחתת של תפירת מכרזים" וכי הרשויות המקומיות בישראל הינם "קרקע שמזינה היעדר שקיפות וטוהר מידות".

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "מדובר בתמיכה הניתנת בהתאם לקריטריונים שפורסמו ושרשאים לגשת עליהם כגופים העומדים בתנאים שנקבעו. תמיכה ניתנת בשקיפות ולפי כל כללי הנוהל התקין".

"העירייה דוחה ניסיונות לערב כביכול שיקולים זרים שאינם ממן העניין בהליכי המכרז".

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
שפו ענק לאפשטין
ברלה
4
מבלי ששמנו לב אנחנו רק בוכים על קיפוח, אפליה וכסף... דייי עם הכסף, שעיריית ירושלים תחפש את החברים שלה. ואנחנו בשם ה' נעשה ונצליח. מכרז לא מכרז דיי עם הכסף והכסף
$$$$
3
הכוונה לשיעורי פילפוליטיקה מבית מדרשו של פטרוף, בהם דנים לא פחות מחמישה אברכים בכל זמן נתון
מיילעס

הצגת כל התגובות

2
מיכה ג' ראשיה בשוחד ישפוטו, כהניה במחיר יורו, נביאיה בכסף ישפוטו, ועל ה' ישענו לאמר, הלוא ה' בקרבנו, לא תבוא עלינו רעה, לכן בגללכם, ציון שדה תחרש, ירושלים עיין תהיה, והר הבית לבמות יער.
דן סגל
1
הרי אם התורה מול עיניכם מה אכפת לכם שמי שמעביר שיעורים יזכה ולגבי האם יש כזו עמותה או לאו בדיוק כמו שיש כאלו ישיבות וכויללים שרשומים שם עשרות פיקטיביים ,היו לנו מורים טובים.
מני
אולי גם יעניין אותך
בארץ