כאן שובתים: בית החולים הדסה בבירה שובת מזה מספר ימים בעקבות התפוצצות המשא ומתן עם משרד האוצר במטרה להביא לסיום המשבר הכלכלי שפקד את קופת בית החולים.
בית החולים הדסה, נמצא מזה תקופה בגרעון מצטבר של כ-1.3 מיליארד שקלים, הפוגע בעובדים ומעכב את שכרם. נציגי משרד האוצר ישבו עם הרופאים למשא ומתן על תכנית ההבראה לבית החולים, אך אתמול (ראשון) הודיעו הרופאים כי הם מתנגדים נחרצות לתנאי התכנית והמשא ומתן הגיע למבוי סתום.
חששם של הרופאים מפני התכנית נעוץ בעובדה שמשרד האוצר עלול לקרוא להקפאת הליכים כחלק מתכנית הבראת בית החולים, מהלך שמשמעותו הקפאת כל חובות בית החולים ומתן חופש פעולה נרחב למדינה.
יו"ר ההסתדרות הרפואית הד"ר ליאוניד אידלמן, הציב הלילה (שני) אולטימטום למשרד האוצר, ואמר בשיחה עם 'כיכר השבת' כי: "כל רופא צריך ביטוח כשהוא מטפל בחולה - ואם זה לא יובטח להם, אז הם ינטשו מחר את בית החולים".
"בין השעות 10:00-12:00 אחיות בתי החולים בכל הארץ ישבתו" הוסיף אידלמן.
בית החולים המדובר, שוכן בלב לבה של העיר ירושלים, וחרדים רבים פוקדים אותו מידי יום ביומו.
הרב משה קליין, רבה של הדסה עין כרם, אומר בשיחה עם "כיכר השבת": "אני בעד שיקומו של "הדסה", זה לא עוד בית חולים - זה מקום שבו מתנהלים 50% מהמחקרים הרפואיים בארץ, הדסה זה מקום שמרכז בתוכו עשרות ומאות מהמומחים בארץ - בכל תחום שהוא, ולכן אני סבור שמה שצריך כרגע לעשות זה את המירב שהדסה יתפקד, אין שאלה בכלל".
"כרגע המערכת עובדת במתכונת שבת וחג שזה אומר שמרפאות חוץ סגורות" מנסה הרב קליין לעשות סדר, "זה אומר שאדם שהוזמן ממרפאות חוץ, אדם שעובר טיפול או שמוזמן לאחר מכן לביקורת למרפאות חוץ - הם אינן עובדות. כלומר הדברים המתוכננים אינם מתקיימים. ניתוח שתוכנן לא ייעשה. מקרי חירום ומקרי דיאליזה כן מתקיימים".
בניגוד לרופאים בכירים או עובדי מחלקות שונות, הרב לא שובת כלל. על שולחנו שאלות הלכתיות רבות: "כלל השירותים הדתיים הנלווים פועלים כרגיל ללא שינוי כבימים ימימה. קיבלתי עשרות שאלות מרופאים ואנשים. אני נותן מענה הלכתי לכל שואל, נותן מענה כשרותי לכל שואל ועוסק בשאלות של הלכה ורפואה שאינן עוצרות אף לא לרגע אחד".
הרב אומר כי למרות השביתה עדיין בני אדם רבים פוקדים את שערי בית החולים ולכן בית הכנסת עדיין פעיל: "בוודאי שיש מנייני תפילות, גם אם אין תפוסה מלאה. בבית החולים עוברים מידי יום 25,000 איש, אז גם אם יש האטה כזו או אחרת עדיין עוברים אלפים ביום ויש מאות מאושפזים במחלקות וזה לא איזה שטיבל קטן".
"מתקיימים מניינים משעת בוקר מוקדמת, כמה מנייני שחרית וחמישה מנייני תפילת מנחה ושלושה או ארבעה מנייני תפילת ערב וכן בשבתות שוהים מאות איש". הוסיף הרב.
לשביתה קדמה אמנם התנהלות מופקרת וחסרת אחריות מצד גורמים בבית החולים, אולם אותם אלו השקיעו גם רבות בקידומה של רפורמת הדת בהדסה: "נעשו רפורמות אדירות שקשורות לעולם החרדי: רמת הכשרות שודרגה לרמה של מהדרין על כל המשתמע מכך. נושא שמירת השבת הפך למשהו אחר בבית החולים. עירוב בהכשר הבד"צ נעשה מסביב לבית החולים. בימים אלה אנחנו שוקדים על הפעלת מערכת ממוחשבת שתתן מענה ברגע אמת לכל הנושא של טומאת כוהנים".