סעודת ערב ראש השנה
מתחילים באכילת הסימנים, כל אחד כפי הנהוג בביתו. אצלנו אחד מהסימנים שכולנו מצפים לטעום מהם הוא ה"כרתי" - קציצות כרישה טעימות (קפטיקאס די פראסה) שעליהן אנחנו מברכים "שיכרתו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו" או "שיכרתו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתך" והנה מתכון נהדר.
בפתיחת הסעודה אני מגישה 4 מטבלים לחלות וסלט ירקות עשיר וגדול. סלט נוסף שתוכלו להגיש הוא סלט עדשים שחורות עם גרגרי רימון ותמרים ברוטב דבש עדין. סלט אלגנטי ויפה שמורכב מרוב סימני ראש השנה. הנה מתכון לסלט.
מנה ראשונה: כל סועד יקבל צלחת אישית עם דג ופירה תפוחי אדמה או פירה בטטות. לחצו כאן למגוון רחב של מתכוני דגים לבחירתכם.
מנה עיקרית: פרגיות ממולאות ותבשיל בשר ראש.
תוספות: כיסונים במילוי עוף עם סלק ורוטב בלסמי וסילאן, קוסקוס, תערובת ירקות אפויים.
קינוח: מוס שוקולד.
סעודת יום א'
מנה ראשונה: אחרי הארוחה הכבדה של אתמול, אני מכינה שני סוגים של סלטים חיים גדולים ועשירים לצד שני ממרחים וערימת בלינצ'ס.
מנה עיקרית: שיפודי עוף ושוק טלה.
תוספות: ירקות שורש אפויים, פירה תפוחי אדמה או בטטות.
קינוח: גלידת סורבה.
סעודת ערב יום ב'
את הסעודה אני מתחילה בהגשה של סימני ראש השנה.
מנה ראשונה: מאפה בשר וסלט ירקות גדול לצד 3 מטבלים.
מנת ביניים: מרק כתום.
מנה עיקרית: תבשיל אסאדו.
תוספות: אורז לבן, פשטידת כרובית, שעועית ירוקה מוקפצת.
קינוח: סופלה שוקולד.
סעודת יום ב'
מנה ראשונה: שיפודי סלמון עם תפוחי אדמה קטנים אפויים. לצידם אני מגישה שני סלטי ירקות חיים גדולים ועשירים, 3 מטבלים / ממרחים ולחמנייה אישית לכל סועד.
מנה עיקרית: שניצל וינאי שאני מכינה טרי לפני הסעודה.
תוספות: חזה עוף מוקפץ, אטריות מבושלות, אפונה שלוקה.
קינוח: פירות חתוכים או סלט פירות.