כיכר השבת
ראש השנה

קפטיקאס די פראסה: קציצות כרישה כמו של אמא

בבתים רבים, קציצות הכרישה זוכות בראש השנה למקום של כבוד ומהוות את אחד "הסימנים", הכרתי, עליו מברכים "שיכרתו אויבינו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו" או "שיכרתו אויביך ושונאיך וכל מבקשי רעתך". מורן פינטו עם מתכון מנצח שתכינו שוב ושוב גם במהלך השנה כי כמו שהן פשוטות להכנה, כך הן טעימות (מתכונים לראש השנה, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
קפטיקאס די פראסה - קציצות כרישה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 ענפי כרישה עבים, קצוצים
  • 5 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב, מחממים 5 כפות שמן ומטגנים את הכרישה הקצוצה עד להזהבה קלה. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים והקמח, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לעיסה במרקם אחיד ומוצק יחסית. אם העיסה נוזלית מדי, ניתן להוסיף עד 1/2 כוס פירורי לחם.

2. מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון עמוק, יוצרים קציצות פחוסות מהעיסה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
תשלחו לי מתכונים
דליה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות