כיכר השבת

באנו לעזור

כך תמנעו מהבננות להבשיל מהר מדי

הרשת מלאה בטיפים איך לגרום לבננות להבשיל במהירות, אך מה עושים כשהן מבשילות מהר מדי? הנה כמה פתרונות שיסייעו לכם להאט את תהליך ההבשלה (מדריך, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
הבננות מבשילות מהר מדי? הנה פתרון
הבננות מבשילות מהר מדי? הנה פתרון (צילום: Faris Mohammed on Unsplash)

קנינו אשכול בננות צהוב ויפה, עבר יום אחד וחצי מהבננות כבר חטפו גוון כהה שמותיר אותנו עם שתי ברירות: לאכול את הבננות עכשיו או להכין עוגת בננות.

לפעמים הבננות מבשילות מהר משתכננו, אולם ישנן כמה דרכים לשלוט על תהליך ההבשלה ולהאט אותו.

מה עושים?

1. קערת פירות עם בננות זה יפה, אך תאלצו לוותר על הפוטוגניות. ברגע שחזרתם הביתה עם הקניות, הפרידו את הבננות אחת אחת מהאשכול, סדרו אותן במגש שטוח כך שלא יהיו צמודות זו לזו, הרחיקו אותן מפירות אחרים ושמרו אותן במקום קריר, ולא בסמוך למקור חום.

2. בנוסף, עטפו בניילון נצמד את קצה הגבעול של כל בננה. פעולה זו תלכוד את גז האתילן, ההורמון שאחראי להבשלת הפירות, מלהתפשט החוצה בין הבננות ולהאיץ את תהליך ההבשלה, כך שהן יבשילו לאט יותר.

3. אם הבננות הבשילו והקליפה השחירה, שמרו אותן במקרר. מרגע שהקליפה משחירה, הבננות יישארו טובות מבפנים (עם "דבש" בכמות קטנה) עד 5 ימים.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
עוד דבר חשוב, על קליפת בננות,לרוב, מצויים "אקריות" שהם זחלים קטנים בגודל קטן מאד, אך נראה לעין. לכן, להימנע מלהניח בננות במקום שיש אוכל, או שאמורים להניח אוכל. גם הבדץ עדה חרדית פרסמו על כך מספר פעמים. הכי טוב, מיד מהחנות לכיור, להעביר על אשכול הבננות כולו שטיפה עם זרם מים חזק.
ברוך
1
עוד טיפ אם הן כבר הבשילו. אפשר להקפיא ולהשתמש לשייקים / גלידות
כהן
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור