כיכר השבת

באנו לעזור

אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה להכין ביצים קשות

אנחנו שמים אותן בסיר, מכסים במים, מדליקים את האש ומתפללים שנהיה חכמים מספיק לכבות אותה בזמן. למה לחיות בחששות כבדים מפני תאונת ביצים שבושלו יותר מדי כשאפשר אחרת? אחת ולתמיד: זו הדרך הנכונה להכין ביצים קשות (אוכל)

| 23 | כיכר השבת |
לא קשה להכין ביצים קשות
לא קשה להכין ביצים קשות (צילום: shutterstock)

ביצים קשות עובדות נהדר בארוחת הבוקר, יכולות להיות תוספת מעולה לכריך טונה בצהריים ושידוך מצוין לסלטים עמוסים בירקות טריים. בגדול, מדובר באחד המרכיבים השכיחים ביותר בתפריט השבועי שלנו והגיע הזמן שנדע להכין אותן נכון. ולא, להכניס אותן לסיר מלא מים, להדליק את האש ולקוות שנכבה אותה בזמן (מי ששכח לכבות פעם סיר מלא ביצים יודע שהתוצאה...איך נקרא לזה? לא יפה במיוחד).

אז מה צריך? 4 ביצים גדולות ומספיק מים קרים שיכסו את הביצים.

אופן ההכנה: מניחים את הביצים בסיר בינוני / מחבת בינונית עם שוליים ומכסים במים קרים. מביאים את המים לרתיחה על אש בינונית. כאשר המים רותחים, מכבים את האש ומכסים את הסיר / המחבת - האדים יבשלו את הביצים. שוטפים את הביצים במים קרים, מחכים שהן יצטננו ומקלפים.

23 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
15
סודה לשתייה...
סודה לשתייה מכניסים במים...
14
מרתיחים את המים ומכניסים את הביצים 5 דקות בפנים יוצאות ביצים רכות 7/8 דקות יוצאות נעות אבל לא נוזלות .ו10 דקות יוצאות קשות ! בהצלחה
אהרן
13
לשים בסיר לצעוק שלש פעמים בקול רם שיהיו קשות
יצחק

הצגת כל התגובות

12
המצרכים: - ביצים - מים - מחבת - גז - גפרורים. אופן ההכנה: לוקחים את הביצים ושמים עם המים בתוך המחבת מדליקים את הגז מחכים לבישול הביצים ולאחר מכן, הביצים מבושלות
רפי
על זה לא חשבתי...
אני
11
מרתיחים מים בסיר.לאחר הרתיחה מכניסים בעזרת כך את הביצים. סופרים 10 דקות בול,ואז מוציאים בעזרת כף את הביצים.אפשר לצנן מיידית במי ברז,או לחכות שיתקררו. הביצים יוצאות פרפקט!!!
שמעון
ניסיתי את זה פעם והביצים התפוצצו באותו הרגע
יורם
באסה!!!!!!!
ליעד
10
גאונות ,איפה מצאתם את הנוסחה הזאת ,לא יאומן
אברהם אהרון פישביין
שלא לומר רדוד.....
נועה
9
בקטריה לחלבונים. פשוט לתת לבצים להתקרר בעצמן.
רחל
אחרי הבישול זה כבר במים נשמה
טעות
8
עם הפה
מה נסגר
7
רק ביצים חומות עירקיות! מרתיחים, מנמיכים למינימום, ומבשלים כמה שעות עד שיהיו חומות!!
ללא שם
6
מים שיכסו את הביצים חצי כף מלח לכל ביצה חובה! 9:00 דקות - ויש לכם.
שף מדופלם
5
רתיחה בינונית.. האמת שבאמת חשוב שהביצים יתקררו ורק אז לקלף..
חחח
4
בלי הרבה פילוסופיה .מכניסים לסיר רצוי שלא יהו קרות מדי . אש בנונית לאחר חמש דקות שוטפים במים קרים מכים בהם מעט והקליפות נושרות . תפסיקו לעשות רעש בסך הכל ביצים
יצחק
3
איך אוכלים את זה אחר כך ? אחת ולתמיד תסבירו איך אכלנו את זה עד היום לא נכון
מלך זילברשלאנג
2
אסור לבשל 4 רק מס אי זוגי תוסיפו מלח לבישול אחרי הבישול לשטוף במים קרים
צריך אי זוגי
1
כדי שהביצה לא תידבק לקליפה בקילוף אפשר לשים מלח לפני שהמים רותחים....
טיפ
באנו לעזור