כיכר השבת

בעדיפות משמעותית

מלח גס או דק? המידע שישנה את הרגלי התיבול שלכם

תוסף נפוץ במלח שולחן עלול להשפיע על ספיגת הברזל בגוף ולגרום לעייפות וחולשה, גם כשערכי הדם תקינים | המומחים ממליצים על מעבר למלח גס | ד"ר רוזמן: "זה לא עניין של מותרות, אלא של בריאות" (בריאות)

| 3 | כיכר השבת |
מלח גס עדיף על פני מלח דק קנוי
מלח גס עדיף על פני מלח דק קנוי (צילום: א.ל)

הפעם הבאה שתפתחו את מלחיית השולחן, כדאי שתבדקו מה בדיוק אתם מפזרים על האוכל שלכם. פרסום שעלה באתר 'וואלה' מעלה חששות לגבי תוסף נפוץ במלח שולחן דק - ברזל ציאניד (E-535), המשמש כחומר מונע גיבוש.

"רוב האנשים לא מודעים לכך שהמלח הפשוט שהם משתמשים בו מכיל תוספים," אומרת ד"ר מאיה רוזמן. "אחד מהם, ברזל ציאניד, מעורר דאגה מיוחדת בשל השפעתו האפשרית על תפקוד הברזל בגוף."

על פי המחקרים שנבדקו, החומר עלול להפריע ליכולת כדוריות הדם האדומות להוביל חמצן לתאים, מה שעלול לגרום לתחושת עייפות וחולשה - גם כשבדיקות הדם נראות תקינות. למרות שהכמויות בכל שימוש הן קטנות, השימוש היומיומי המצטבר במלח בבישול, תיבול סלטים ומאכלים שונים, עשוי להצטבר לכמות משמעותית לאורך זמן.

הפתרון, לדברי ד"ר רוזמן, פשוט למדי: "עדיף לעבור למלח גס. זהו המלח היחיד שאינו מכיל את התוסף הבעייתי." היא מדגישה כי אין צורך לעבור דווקא למלח הימלאיה או מלח אטלנטי יקרים - כל מלח גס רגיל יענה על הצורך. ומי שבכל זאת רוצה להשתמש במלח דק יוכל לעשות זאת דרך שימוש במטחנה למלח הגס, כך יוכל להנות ממלח דק אך ללא החומר המזיק.

חשוב לציין כי בכל מקרה, ארגוני הבריאות ממליצים להפחית בצריכת מלח, ללא קשר לסוגו. המלח אינו אמור להיות מקור עיקרי למינרלים בתזונה שלנו, ועודף צריכתו עלול לגרום לבעיות בריאותיות אחרות.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
תודה על הכתבה
יעל
1
מלח גס זה המלח שמכשירים בשר? כדי שיספוג את הדם של הבשר?-אם כן הוא גבישי מאוד,שהוא לא יספוג לנו בבטן!-תנו תשובה
אנונ
כן זה זה זה נמס בבטן, אל חשש
משיב דבר
אולי גם יעניין אותך
בריאות