כיכר השבת

טיגון בריא

מחקר חדש: אכילת מאכלים מטוגנים בריאה יותר לגוף

לפני שאתם מתנפלים על קערת סופגניות רוויות בשמן, כדאי שתכנסו לקרוא את האותיות הקטנות. אך עדיין, המחקר הזה יסיר מכם המון ייסורי מצפון (חדשות בריאות)

| 9 |
מחקר חדש: אכילת מאכלים מטוגנים בריאה יותר לגוף
(צילום: שאטרסטוק)

אם גם אתם מסתובבים בין ערבי לביבות וסופגניות ספוגי שמן ומכים על חטא בכל פעם שמזון מטוגן נכנס לגופכם יש לנו חדשות טובות בשבילכם.

מחקר שפורסם בכתב העת Food Chemistry ונערך בספרד מצא כי מזון מטוגן הוא לא כזה נוראי כמו שנוטים לחשוב עליו, ולפעמים הוא אפילו טוב לבריאות.

על פי המחקר יש ירקות מסוימים שהטיגון הופך אותם לבריאים יותר, במחקר הוכיחו החוקרים כי כמות נוגדי החמצון בירקות כמו תפוח אדמה, דלעת וחציל היא גבוהה יותר בטיגון עמוק, בהשוואה לאידוי או טיגון קל.

בריא יותא מתפוח אדמה מבושל

כל תכנית דיאטטית כזו או אחרת תכלול בתוכה את החשיבות שבהתנזרות ממזון מטוגן וזאת לאחר שמחקרים רבים הצביעו על קשר ישיר שקיים בין מאכלים מטוגנים למחלות לב ואף לסרטן.

חשוב להדגיש כי במחקר נבדקה רק השפעתו של שמן זית כתית מעולה – שנחשב לסוג האיכותי ביותר של שמן זית והוא הבריא ביותר, וכי שמנים אחרים כמו שמן קנולה ועוד אינם כלולים במחקר ועדיין נחשבים למזיקים ביותר.

החוקרים טענו כי למעט הירקות שצויינו למעלה, הם אינם יודעים האם טיגון ירקות אכן משפר אותם. אך מנגד טוענים תזונאים רבים כי רק מאכלים שמכילים הרבה מים יכולים לספוג פנולים ולכן אם מדובר במאכל שאינו מכיל הרבה מים, ככל הנראה שטיגון לא יהפוך אותו לבריא יותר.

החוקרים ציינו כי על אף המחקר אין זה אומר שעכשיו ניתן להתפרע על מאכלים רווים בשומן בכל יום ובכמויות גדולות. לדבריהם שמן מוסיף קלוריות לכל מנה וצריכה לא ממותנת עשויה להוביל להשמנה ולפיכך לבעיות בריאותיות נוספות.

עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון הוא טמפרטורת השמן. מאחר וכאשר שמן הזית מגיע לטמפרטורה גבוהה מדי, הוא מתחיל להתפרק ולשחרר רדיקלים חופשיים, שעלולים לגרום למחלות ולהזדקנות מואצת. המחקר נעשה כשטמפרטורת הטיגון הייתה 176 מעלות, שהיא מתחת לנקודת העישון של שמן זית, העומדת על כ-220 מעלות.

עכשיו לכו תחפשו מישהו שמכין סופגניות משמן זית בטמפרטורה של 176 מעלות…

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
בטח איזה יצרן שמן הזמין את המחקר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יהודי פשוט
8
מה שכן, לביבות תפוחי אדמה מתגלות כמאכל בריא, שלא לדבר על צ'יפס. רק לא על אש יותר מדי גבוהה. נחמד. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
7
מה שבטוח מרב מחקרים אנחנו משוגעים
אינשהוא

הצגת כל התגובות

6
עמוק איכותיים פה?
א
5
הם לא יודעים בעצמם שום דבר. היום אומרים זה, מחר משהו אחר לגמרי.. בריא- כל דבר שכשר וטעים לבן אדם.
ברל (כהן) הרוסי
4
הכל זה בריא והגוף צריך הכל, רק לאכול בכמות ביקורתית
shalom7890
3
שימו לב טיגון בשמן רגיל כמו בכל מקטם זה מתכון לסרטן בקיבה אולקוס וצרבת. באף מקום מסחרי לא יטגנו בשמן זית כתית. שעולה 45 שח לליטר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טגון רגיל אסון אולקוס
2
הטמפרטורה המומלצת לטיגון סופגניות הוא לא יותר מ 180 מעלות לכן לא כ"כ קשה למצא מישהו שמטגן 176 מעלות
ראלי
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ללא שם
אולי גם יעניין אותך
חדשות בריאות